Fiú U12/B: A végére belejöttünk

Két korosztályos csapatunk közül a „B” jelzésű nyitotta meg a bajnokságot számunkra a Darázsfészek Csarnokban szombat délelőtt. Az első ellenfelünk a Zuglói Sasok csapata volt, akik ellen kicsit megilletődve kezdtünk, idő kellett mindkét negyedünk szánára, amíg belemelegszik a játékba és felveszi a meccs ritmusát. Jelentem, ez mindkét negyedben megtörtént, viszont kezdetben az első és a második negyedben is rengeteg ki nem kényszerített hibánk, és eladott labdánk volt, melyek nem maradtak megtorlatlanul. A második negyedet így is sikerült megnyernünk, így ellenfelünk sarkában maradtunk, büntetőkből pedig ugyanannyit dobtunk be, mint ők, így a szünet sikerült a Sasok sarkában maradnunk. A második félidőre két egyszerű feladatunk volt: az első féldiő hibáiból tanulva kijavítani a védekezésbeli hibákat és kevesebb labdát ajándékozni ellenfelünknek támadásban. Az előbbi úgy ahogy sikerült is, viszont az utóbbi határozottan nem, még a negyedeink átvariálásával sem. A harmadik negyedet újfent elbuktuk egy sportszergyárat is megszégyenítő mennyiségű eladott labdáink miatt. A páros negyedben viszont ismét sikerült javítatunk, azonban ez a mérkőzés megnyeréséhez kevésnek bizonyult.

A második meccset a TFSE csapatával játszottuk, akik foghíjasan tudtak csak kiállni, így a csoportban való bentmaradásunk biztossá vált, de kértem a srácokat, hogy ez önmagában nem elég, ezt egy jó teljesítménnyel is alá kéne támasztanunk, hogy elégedetten térhessünk haza. Úgy gondolom, ez sikerült is, sokkal energikusabban és nagyobb összhangban játszottunk ellenfelünknél, akiket nyilván megviselt, hogy ez már a második meccsük volt, ráadásul megfogyatkozott létszámban. Azonban ez a mi érdemeinkből mit sem von le, hiszen a védekezésünk többnyire fegyelmezett volt, támadásban pedig szépen találtuk meg egymást a gyorsindításoknál, és egyre többször felállt védelem ellen is. Egyénileg Balázs Marci alkotott nagyot, aki szerényes kezdés után közelről és távolról is megtömte a kékmezesek gyűrűjét!

Összességében lehet bennünk némi hiányérzet az első mérkőzés miatt, hiszen kevesebb hibával akár feljebb is kerülhettünk volna, de úgy gondolom, hogy már ez az eredmény is megsüvegelendő, hogy a bajnokság harmadik legerősebb csoportjában folytathatjuk a szereplést a második számú csapatunkkal, főleg a második meccs játékképe alapján! Remélhetőleg a kezdeti hibáinkból tanulva a következő fordulóban még jobb játékra leszünk képesek! Hajrá Fiúk, hajrá Kaszások!

Első mérkőzés:

2023. október 14., 10:00 –Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Zuglói Sasok – ÓBUDAI KASZÁSOK/B 48:59 (10:15;15:16;{5:5} 8:14;10:9)

Kaszások: Sutyinszki 1, NAGY 6, DÖRFLER 4, Jakab 5, Kulin 1, Temesi 1, Balázs 8, Merkl 3, Vecseri 2, NÉMET 12, FIZESAN 5,

 

Második mérkőzés:

2023. október 14., 12:00 –Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

TFSE – ÓBUDAI KASZÁSOK/B  33:79 (14:12; 2:16;{1:7} 10:18;6:26)

Kaszások: Sutyinszki 1, Nagy 4, DÖRFLER 2, JAKAB 6, Kulin 5, TEMESI 7, BALÁZS 25, MERKL 7, VECSERI 7, Német 7, FIZESAN 8,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00