Fiú U12/B: Biztató jelek, fontos tanulságok

Az előző fordulóban aratott győzelmünk után B csapatunk továbbra is a C csoportban folytathatta a a Gyermek Bajnokságot, amelyben ezúttal a Kőbányai Darazsak/A csapatával csaptunk össze először a már jól ismert Darázsfészekben. Sajnos ne kezdtük jól a mérkőzést, védekezésben többször is lemaradtunk a labdanélküliekről, ezen helyzeteket a Darazsak pedig szépen ki is használták. Támadásban ugyan többször eljutottunk jó helyzetekig, de nem tudtuk értékesíteni őket. így folytatódott ez a második negyedben is, amiben már előjöttek szép, edzésen gyakorolt megoldások, hátul viszont nem voltunk elég határozottak, főkép ellenfelünk 10-es játékosa tört sok borsot az orrunk alá. A félidőben 50%-nál éppen, hogy jobban céloztunk a vonalról, de ez elég is volt, hogy kicsit közelebb zárkózzunk. Első ötösünk viszont továbbra sem játszott jól, így a harmadik játékrész végére eldőltek az érdemi kérdések. Lehet, hogy ennek köszönhetően, vagy a kezdeti rossz formát lerázva magukról, a második ötösünk elkezdett felszabadultan és jól játszani, ami ezen a mérkőzésen már csak kozmetikázásra volt elég, de abból a szempontból sokat jelentett, hogy a második meccsünk előtt sikerélménnyel távozhattunk a parkettről.

A második összecsapáson a Vasas Amazonok vártak ránk, akik magabiztos győzelmet arattak a Darazsak felett, így tudtuk, hogy mindenképpen össze kell kapnunk magunkat, ha nem akarunk egy beleszaladni egy még nagyobb pofonba. Ennek ellenére a lányok ellen is megilletődve kezdtünk, aminek nagyon nem örültem, hiszen ez volt a fő kérésem a srácok felé. Azonban az időkérés után megemberelték magukat és szép dolgokat mutatva visszajöttek a mérkőzésbe. A második negyedünk ott folytatta, ahol az első abbahagyta, szép játékkal és agresszív védekezéssel egál negyedet játszott a vasas lányok elsőszámú csapatával, ami nagy dolog! A büntetőket is eggyel jobban dobtuk, mint korábban, ami plusz egy pont előnyt jelentett, ez is erőt adott a folytatás előtt. A harmadik negyedben nem sikerült az újabb bravúr, kezdett kijönni rajtunk a fáradtság, egyre pontatlanabbul játszottunk, de legalább a szívünk a helyén volt. Az utolsó etapban viszont nagy örömömre a fordulóban nyújtott legjobb énünket hoztuk, és sikerült is megnyernünk a negyedet, így sikerült jó szájízzel befejezni a mérkőzést.

Az első meccsen csalódást keltő volt az akarat és a koncentráció hiánya, így át is rohant rajtunk az ellenfél. A második meccsen viszont sikerült ebben előre lépnünk, és megmutatni, hogy ez a csapatunk is joggal szerepel a legfelső csoportokban! A végeredmények ellenére is joggal lehetnek büszkék magukra a srácok, hiszen időnként nagyon szép dolgokat mutattak két nagymúltú klub elsőszámú csapata ellen!  Remélem ebből tudunk építkezni és hazavisszük a tanulságokat, valamint legközelebb nem megy el egy meccs a tanulópénzre! Hajrá Kaszások!

Első mérkőzés:

2023. november 18., 10:30 –Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

ÓBUDAI KASZÁSOK/B – Kőbányai Darazsak/A 38:62 (5-20; 6+6-12+4; 5-16; 16-10)

Kaszások: Sutyinszki 1, Nagy 3, Dörfler 3, Kulin 2, TEMESI 9, Merkl 4, Fizesan 2, Szaszkó 3, Oláh 2, HELFER 4, SOÓS 5,

 

Második mérkőzés:

2023. november 18., 12:00 –Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Vasas Amazonok – ÓBUDAI KASZÁSOK/B 70:55 (24-14; 16+6-16+7; 13-4; 11-14)

Kaszások: Nagy 3, SUTYINSZKI 5, Dörfler 2, Kulin 2, TEMESI 4, MERKL 3, FIZESAN 11, Szaszkó 1, OLÁH 9, HELFER 5, SOÓS 10,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00