Fiú U12/B: Szépen ment a labda, de ennyi nem volt

Az U12-es Gyermek Kupa 8., és egyben utolsó fordulójában két fiatal csapat ellen léptünk pályára a ’’B’’ kerettel. Ezek a mérkőzések mindig jó alkalmak számunka, hogy egyéni és csapatszinten is megmutassák a srácok magukat, azonban nem minden fordulóban sikerült pozitív szájízzel zárnunk a hétvégét.

Sajnos ismét létszám gonddal kezdtük meg a hétvégét, így a 2012-es csapatból Temesi Máté és Király-Kárpáti Andris segítette a csapatunkat.

Meglepően jó sebességgel kezdtük a kis Darazsak elleni mérkőzést, hamar eljutottunk 8 pontig jó döntéseinknek köszönhetően, azonban a negyed második felében nem tudtunk már kosarat szerzeni, ellenben ellenfelünk 15 pontot termelt. A második negyedben Richter Peti sebességének köszönhetően 12 pontig jutottunk, de sajnos ismét rosszabbul bírtunk a negyed végét, ráadásul védekezésben nem voltunk eléggé fegyelmezettek. A harmadik negyedben csak Grósz Máté tudott kosarat szerezni, majd ismét Csízi 8 pontjával zártuk a mérkőzést, igaz közelebb nem tudtunk kerülni az ellenfelünköz, így viszonylag sima vereséget szenvedtünk.

A fiatal Kaszások elleni meccsünk elött sajnos Keve is kiesett betegség miatt, de Noel kölcsönjátékával le tudtuk játszani a mérkőzést. Szerettük volna továbbra is gyakorolni a labda nélküli mozgásunkat, illetve a passz opcióinkat erőltetni. Csizi és Richter Peti szállította a kosarakat a mérkőzés elején, majd Noel, Grósz Máté és Belringer Márk kosaraival zárkózunk fel ellenfelünkhöz. A harmadik negyedben már 1 pontra is feljöttünk, majd Köcse Kornél és Noel is tudott egyenlíteni, de a vezetést sikerült  átvenni már, így vereséget szenvedtünk a második meccsünkön is.

Saját magunkhoz képest sokat fejlődtünk, kiemelendő Richter Peti, Csizi és Grósz Máté játéka. Máté kifejezetten koncentrált volt, védekezett, jó döntéseket hozott, míg Peti az eddigieknél jóval kevesebb lépéshibát vétett. Bravó!

A hátralévő időben lesz még meccsünk, hiszen a Budapesti Serdülő B bajnokságban vannak még mérkőzéseink hátra. Ellenfeleinknek gratulálok, főleg a Boys csapatának a dupla győzelemhez! Noelnek, Máténak és Bandinak köszönjük a játékot! J

2023. április 15. – Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Harmat utca 88.)

Óbudai Kaszások/B – Kőbányai Darazsak/B  41 – 56  (8-15, 14-12, b: 4-5, 2-8, 13-16)

Kaszások: RICHTER P 12, CSIZMAZIA K 11, Temesi M 4, Grósz M 5, Kovács Á 3, Köcse K 2, Berlinger M 2, Gábor B 2, Király-Kárpáti A, Zöllner K ,

Óbudai Kaszások Boys – Óbudai Kaszások/B 48 – 45 (11-12, 14-8, b: 4-2, 4-10, 15-13)

Kaszások: FEKETE N 12, CSIZMAZIA K 11, Berlinger M 1, Grósz M 4, RICHTER P 11, Köcse K 3, Kovács Á 2, Temesi M, Gábor B , Király – Kárpáti A,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00