Fiú U13: Három EYBL mérkőzést játszottunk

EYBL DÉL U13 (2010) A CSOPORT – 1. forduló

 

Izgatottan és kíváncsian vártuk ezt a nemzetközi megmérettetést. Ebben a sorozatban számunkra biztos nem lesznek könnyű mérkőzések, de nagyon nagy szükségünk van ilyen jellegű tapasztalatokra. Ezek a nemzetközi mérkőzések rengeteg fejlődét hordoznak magukban!

Az első meccsen nem érkeztünk meg igazán semmilyen tekintetben, de valahol el kell kezdeni. Bár ellenfelünk fizikai matchup-ja egész jól festett, de minden tekintetben alulmaradtunk (mentalitás, védekezés, technika, játék). Ez még nagyjából elfogadható, de az nem, hogy még magunkat is sikerült alulmúlni. Ez feladta a leckét, bizonyítanunk kell a következőkben.

A második összecsapásnál jobban felkötöttük a gatyánkat, még mindig nem játszottunk jól, de volt keresnivalónk. Szépen tartottuk magunkat, ám az ellenfélnél volt egy olyan erőteljes teljesítmény, amivel fizikailag egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni. Túl könnyen lépett át rajtunk ez a „fizikum” és demoralizáló ziccereket kaptunk. Mivel nekünk nem voltak ilyen könnyű lehetőségeink ezért elkezdett nyílni az olló és felőröltek minket. Annak ellenére, hogy ez sem a mi meccsünk volt, már jobban nézett ki az összkép!

Végül a 2 vereség 1 győzelemmel bíró szlovák Inter Bratislava ellen törtük meg a jeget. Kicsit már a becsületünkért is harcba szállva jól kezdtünk és sikerült is megoldani a legtöbb feladatunkat. Hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, de még mindig hajlamosak voltunk elkönnyelműsködni szituációkat, védekezést és legfőképp a lepattanókat! Lassan azért elléptünk és felszabadultabban, jobban játszottunk. Jó volt, hogy többen is kellő játéklehetőséghez jutottak!

Továbbra is azt látom, hogy egy nagyon későn érő játékosokból álló-, de jó csapat vagyunk. Az viszont hosszabb távon nekünk lesz jó, hogy mindig nyomás alatt kell játszanunk és teljesítenünk. Nekünk sosem szabad kiengednünk!

Az egyéni teljesítmények tekintetében Bertin megint remek és stabil teljesítménnyel járult hozzá a csapat szerepléséhez, megérdemelten vehette át a Csapat MVP címét! Ehhez külön is gratulálunk!

Jankó jelenléte – most már stabil kétszámjegyű pontjai és sok lepattanója – szintén meghatározó volt, illetve többen mutattak javuló tendenciát: Noé, Imi, Cz.Ákos…

Nagyon tudtunk örülni ennek a részeredménynek! Gratulálok a Csapatnak!!!

 

Első mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – KK BORAC ZEMUN (SRB) 53:97 (6:24; 15:27; 16:25; 16:21)

Kaszások: KONECSNYI BERTIN 6, Osztovits Imre 2, Fintics-Virág Csaba, Szabados Mátyás 4, Dobler-Szeleczky Bence 3, Győr Szilárd 6, Bíró Balázs 2, Nagy Noé 5, Paár Ákos 6, Faragó Sándor 2, Czirkos Ákos 3, DÓCS JÁNOS 14

 

Második mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – PAMUKSPOR SK (TUR) 45:72 (14:17; 11:20; 14:19; 6:16)

Kaszások: KONECSNYI BERTIN 8, Osztovits Imre 4, NAGY NOÉ 7, Balpataki Bence, Szabados Mátyás 6, Jones Aidan 2, Wanjau Kachubi Jamal, Bíró Balázs 1, Paár Ákos 2, Faragó Sándor 2, Czirkos Ákos 4, Dócs János 9

 

Harmadik mérkőzés

INTER BRATISLAVA – ÓBUDAI KASZÁSOK 61:78 (12:17; 16:22; 14:26; 19:13)

Kaszások: KONECSNYI BERTIN 13, OSZTOVITS IMRE 10, NAGY NOÉ 7, SZABADOS MÁTYÁS 14, Jones Aidan 6, Vasali Dénes, Wanjau Kachubi Jamal 2, Bíró Balázs, Paár Ákos 6, Faragó Sándor, CZIRKOS ÁKOS 8, DÓCS JÁNOS 12


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00