Fiú U14: „Túlélős” forduló, egy győzelemmel

Előszó: A forduló előtti bő két hetünk rémálom szerűen alakult, sorra dőltek ki a játékosok különböző sérülések, és az országos influenzajárvány miatt, és bár páran meggyógyultak szombatig, alig volt olyan a pályára lépők között aki megfelelő erőállapotban lett volna. Közös gyakorlás, és a csapatmozgások csiszolása is körülbelül 15 nappal ezelőtt volt utoljára, így összességében messze nem lehet ideálisnak nevezni a felkészülést a 3.körre. Költői kérdésként érdekelne, hogy ha egy egész hétvége áll rendelkezésre lejátszani 3 mérkőzést, akkor miért kell ezt megtenni 24 óra alatt mindenképpen…?

 

 

1. mérkőzés    Rögtön a csoport legerősebb csapatával néztünk szembe szombaton délelőtt, a Debrecen A az erőviszonyok alapján mindenképpen a legjobb 8-9 csapat után jön közvetlenül. Ennek ellenére nem mutattak semmi rendkívüli dolgot, csapdázással próbáltak labdát szerezni, és abból könnyű kosarakat dobni. Tapasztalatlanabb játékosainkat ez megzavarta, és túl sok labdát adtunk el ahhoz, hogy érdemben bele tudjunk szólni a mérkőzésbe. Támadásban csináltunk szép dolgokat, de láthatóan kissé megilletődötten, és indiszponáltan mozogtunk a pályán, ami egy agresszív vidéki csapat ellen nem sok jóval kecsegtet. Az 52-27-es félidő után az elsődleges cél az volt, hogy minimálisra csökkentsük az eladott labdák számát, és megnyerjük a második félidőt. Ez sikerült ami mindenképpen bizakodásra ad okot. Ha a későbbiekben összekerülünk velük kiegészült, és megerősített csapattal akár meglepetést is szerezhetünk.   

 

 

2. mérkőzés    A harmadik felvonás volt ez a két csapat között, és nem titkoltan „fentük a fogunkat” már egy győzelemre a szeged ellen. Az első 10 perc nem csak pontokban (16-16) hanem játékban is kiegyenlített volt, inkább az egyéni megoldások domináltak. A második negyedben kicsivel többet hibáztunk, ráadásul ebben voltak kizárólag figyelmetlenségből adódóak is, amik igazán fájtak. Egy olyan meccsen amit pár pont dönt el azon nem engedhetünk meg ennyi technikai hibát, és ennyi elbambulást. A második játékrész is végig izgalmas volt, nagyot küzdöttek a fiúk, még a vezetést is sikerült átvennünk (56-60 volt ekkor ide). Ekkor viszont már a negyedik negyed derekán jártunk, és teljesen elkészültek az erejükkel a pályán lévők, így a szeged egy nagy rohammal visszavette az előnyt (65-60 oda) amit már nem engedett ki a kezéből. Rendkívül bosszantó, de minőségi csere híján nehéz volt frissíteni, a pályán lévők pedig nem bírták a végjátékot. Sajnálom nagyon, de senkit nem érhet kritika.

 

 

3. mérkőzés  Annak ellenére, hogy a vasas/B ellen kötelező győzelemre készültünk, kimondottan nehéz meccsre számítottunk, és erre is készítettük fel a srácokat előzőleg. 24 órán belül harmadszor volt a pályán mindkét csapat így várható volt sok figyelmetlenségből adódó hiba, vagy kihagyás a védekezésben. Ezek benne is voltak bőven mindkét csapat játékában, az előnyünket mi -immár sokadszora- a domináns egyéni teljesítményeknek köszönhettük, így bár csináltunk hajmeresztő dolgokat védekezésben, kellemes 13 pontos előnnyel mentünk szünetre. (38-25) Az ellenfél természetesen nem adta fel, és küldött az utolsó percig, rengeteg faulttal tarkítva a mérkőzést. Az előnyünket kicsivel tudtuk növelni, de mindig amikor olyan szakaszába érkezett a meccs hogy eldöntsük, rendre hibáztunk, és a vasas –többek között a 6db hárompontosának köszönhetően- mindig lőtávolon belül maradt. Igazán csak a negyedik negyed elején lehetett megnyugodni, onnan már szépen lehoztuk a mérkőzést. Mindkét csapat tagjai az utolsó energiájukat is otthagyták a parkettán, és ez elismerésre méltó. Sajnos jelen volt két olyan személy is akire ez nem mondható el, és kritikán aluli teljesítményükkel „járultak hozzá” a meccs összképéhez.

 

 • A második meccs érzékenyen érintett, a többitől azt kaptuk amire számítottunk, hiszen a papíron erősebbtől kikaptunk, a papíron gyengébbet megvertük. Ahhoz képest, hogy milyen állapotban és „felkészüléssel” érkeztünk a fordulóra, nem volt rossz az összkép. A célunk még mindig a B döntő!!!

 

 

Időpont: 2023. Március  4-5. – szombat/vasárnap

 

Rendező: MKOSZ

Helyszín: TÜSKE CSARNOK (1-es terem)

 

Első mérkőzés:  2023. Március 4. szombat  10:00h

Cívis Debrecen/A – Óbudai Kaszások/A    82-66  (23-13,29-14,18-18,12-21)

Kaszások: TÓTH ZOLTÁN 15, RAJ MILÁN 14, ZÁDOR NIMRÓD 12, HAMAR ATTILA 12, Hidvégi Donát 5, Raj Zalán 5/3, Yang Zile 2, Wanjan Kachubi Jamal 1, Maurer Domonkos, Lipcsei Gábor, Felkai Dávid

 

Második mérkőzés:  2023. Március 4. szombat  18:00h

SZEDEÁK U14/A  – Óbudai Kaszások/A   71-65  (16-16,20-15,17-21,18-13)

Kaszások: RAJ MILÁN 18/6, TÓTH ZOLTÁN 16/3, ZÁDOR NIMRÓD 13, Hamar Attila 7, Raj Zalán 5/3, Yang Zile 4, Felkai Dávid 2, Wanjan Kachubi Jamal, Lipcsei Gábor, Hidvégi Donát, Remete Donát

 

Harmadik mérkőzés:  2023. Március 5.  Vasárnap   09:00h

Óbudai Kaszások/A  – Vasas Akadémia/B  69-52  (18-11,20-14,21-14,10-13)

Kaszások: ZÁDOR NIMRÓD 20/3, RAJ MILÁN 16, TÓTH ZOLTÁN 15, HAMAR ATTILA 8, Hidvégi Donát 4, Wanjan Kachubi Jamal 2, Yang Zile 2, Raj Zalán 2, Lipcsei Gábor, Vasali Dénes, Felkai Dávid


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00