Fiú U16: Győzelemmel zártuk az évet!

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Novák Bence, Kiss Bálint

Nézők száma: 38

Mérkőzés időpontja: 2023-05-07 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA/A 21 16 16 18 71
Óbudai Kaszások U16 26 22 21 9 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HORVÁTH 28/6, RÓNAI 9/3, Krajcsi, HIDVÉGI 22/9, HERBÁK 3.
Cs: Goór 3, Lugossy 4, Jarkas 4/3, Kardos, Herczeg 3/3, Léczfalvi 2.

1. félidő

Összességében kijelenthetjük, hogy jól kezdtük a meccset. Szépen járt a labda támadásban, egyedül a védekezés terén lehet bennünk egy kis hiányérzet. Túl sok kosarat kaptunk, 21 pontot szereztek a vendégek a nyitó negyedben. Ebben mindenképpen javulnunk kellett. A második negyedben sikerült is jobban tartani ellenfelünket, de valamelyest mi is visszaestünk támadásban. 20 perc után 11 ponttal vezettünk, ami mindenképpen bíztató volt, de még egyáltalán nem dőlhettünk hátra.

2. félidő

A folytatásban is mi irányítottuk a meccset. A harmadik negyedet is megnyertük 5 ponttal, már majdnem 20 volt közte. Mielőtt azonban megnyugodhattunk volna, a vendégek utolsó szalmaszálként rohamot indítottak. 5 perc alatt feljöttek 6 pontra, így teljesen nyílt lett a meccs a végjátékra. Volt pár extra kosaruk, mi meg nagyon visszaestünk támadásban. Egészen addig, minden negyedben 20 pont felett dobtunk, a záró 10 percben mindössze 9 pontig jutottunk. A végén, amikor nagyon kellett, azért sikerült pár kosarat dobni, így meglett az áhított győzelem.

Összegzés

Bár a meccsnek már egyik csapat számára sem volt igazi tétje, bennünket fűtött a vágy, hogy visszavágjunk a Kiss Lenkének az idegenben elszenvedett vereségért. Mondhatnánk, hogy egy jó meccsel sikerült lezárni a szezonunkat, mégsem örülhetünk ennek a sikernek kellőképpen. Két sérülés keretezte ugyanis ezt a győzelmet. Rögtön az első perben Kornél kapott egy olyat, hogy már nem is tudott visszaállni, bárcsak megúsztuk volna ennyivel… A meccs hajrájában, egy felugrás után sajnos Alex nagyon rosszul érkezett a talajra. Csukló törés és mentő lett a vége. A hajrát már érte is játszottuk! Bár a lefújáskor már nem volt a csarnokban, még hallotta, ahogy zengett az Alex-Alex-Alex! Köszönjük a szurkolást! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00