Fiú U16/B: Idegenben maradtunk alul

Helyszín: Őrmezei Általános Iskola (Menyecske utca 2.)

Játékvezetők: VIGH BALÁZS, BORSOS BALÁZS

Nézők száma: 22

Mérkőzés időpontja: 2023-03-19 15:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Basket/A 15 13 15 22 65
Óbudai Kaszások U16 7 13 12 15 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Halász 4, Lovas 5/3, Demeter 6, Daróczi 6, Léczfalvi 4.
Cs: KARDOS 9, Paár 7, Méhész 4, Kecskés 2.

1. félidő

Túl sok könnyű kosarat kaptunk, egyszerűen lefutottak minket a hazaiak. Ezzel párosult, hogy csak elvétve tudtunk kosarat szerezni, így alakult ki az első negyed végeredménye és az a tény, hogy kétszer annyi pontot kaptunk, mint amennyit dobtunk. Pedig a mutatott játék képe alapján nem volt ennyi a két csapat között. Erre világított rá a következő negyed. Sikerült döntetlenre hoznunk ezt a 10 percet, ami kifejezetten jó eredménynek számít, de bizony sokkal több volt benne. A második negyed hetedik percére 2 pontra jöttünk fel, nagyon nagy kár a félidő végéért, hiszen ismét 8 pontra hízott a két csapat közötti különbség.

2. félidő

Gyakorlatilag ott folytattuk a meccset, ahol az első félidőt befejeztük. Minimálisan vesztettük el és teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a nálunk idősebbekkel szemben. Sajnos a leindításokkal továbbra sem tudtunk mit kezdeni. Nagy kár a záró negyed első feléért. Szétestünk fejben és a tartásunkat is elvesztettük. Az egész meccset tekintve is pozitív érzéseink lehetnek, mégis külön örömteli, hogy a végére össze tudtuk szedni magunkat és szépen zártuk le a találkozót!

Összegzés

Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is a fejlődés ebben a bajnokságban, ennek megfelelően szerettünk volna egy jó meccset játszani. Azt kell mondjam, hogy túlszárnyaltuk az elképzeléseinket! Kifejezetten jól játszottunk, de mielőtt hátradőlnénk, azért nem szabad elfelejtkeznünk a javítandó hibákról sem. Nagyon sok leindítást kaptunk, gyakorlatilag ezen ment el a meccs. Persze fizikálisabb és gyorsabb volt az ellenfelünk, de ebben mindenképpen nagyot kell előre lépnünk. Köszönjük a szurkolást! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00