Fiú U16/C: Magabiztos győzelem idegenben!

U14 Fiú B

Helyszín: Őrmezei Általános Iskola (Menyecske utca 2.)

Játékvezetők: Hegedűs Attila, Horváth Petra

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2023-03-26 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Basket/B 10 20 12 22 64
Kadett U16 C 22 18 18 22 80

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/C: KECSKÉS DÁVID 25, SAMU GERGŐ 21/15, ÁCS PÉTER 15/3, Hamar Attila 8, Farkas Botond 7, Felkai Dávid 3, Konta Magor 1, Hidvégi Donát, Vasali Dénes, Yang Zi Le

1. félidő

Vasárnap délben a MAFC pályán folytatódott számunkra a bajnokság. Kemény meccsre készültünk, hiszen a Bp Basket agresszíven játszik, ráadásul most hazai pályán bizonyíthattak ellenünk. Kiválóan kezdtünk, határozott védekezésünknek köszönhetően a védőlepattanók nagy része a miénk lett amiből aztán tudtunk indulni, és kosarakat szerezni. Felállt játék ellen kissé statikusak voltunk ugyan, de így is magabiztos volt a vezetésünk egy negyed után. (10-22) A második játékrész kiegyenlített volt, sűrűn cseréltek az edzők, mindenki pályára lépett mindkét csapatból, a különbség pedig állandósult 10 pont környékén. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, de szép egyéni megmozdulásokat is láthattak a nézők. A félidőben a már említett 10 egység volt az előnyünk. (30-40)

2. félidő

A 2. félidő elején mindent beleadtak a hazaiak, és három egymás utáni gyors kosárral feljöttek 4 pontra. Innentől viszont egy elsöprő 18-0-s rohammal gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. Ebben a körülbelül 6 percben kintről, és palánk alól is egyaránt eredményesek tudunk lenni, míg az ellenfél leblokkolt támadásban, ami persze az agresszív védekezésünknek is köszönhető, amiért nagy dicséret illeti a fiúkat! 58-42-es állásnál jött az utolsó játékrész, ahol a hazaiak inkább a faultjaikban bíztak, így három játékosuk is kipontozódott, de ezzel sem tudtak közelebb kerülni hozzánk, hiszen a sok csere ellenére mindig előlépett valaki, és egy jó labdaszerzéssel, egy értékes lepattanóval, vagy szép kosárral továbblendítette a Kaszások szekerét. Hiába kaptunk az utolsó két percben 10 pontot, így is magabiztos győzelemmel távoztunk a Menyecske utcából!

Összegzés

Gratulálok a fiúknak, szép küzdés volt, és helyenként tényleg szép játékot mutattunk be. Talán ez volt a legerősebb ellenfél tavasszal, így remélhetőleg a hátralévő meccseken is győztesen tudjuk majd elhagyni a pályát.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00