Fiú U18: Elsőnek jó tanulság

Helyszín: Őrmezei Általános Iskola (Menyecske utca 2.)

Játékvezetők: Hartai Tamás, Hőgerl Bence

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2023-09-30 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC 34 29 17 21 101
Óbudai Kaszások U18 23 17 25 17 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hidvégi 11/6, Balogh 12, HORVÁTH 20/12, LONTAY 14, Michel 4
Cs.: Léczfalvi 3, Krajcsi 5/3, Kiss 3/3, Erdélyi 5/3, Beke 2, Herczeg 3/3, Jarkas

1. félidő

Elkezdtük szereplésünk az Országos Főtábla versengésében, első ellenfelünk a nagyon sokat erősödő MAFC gárdája volt, akik a tavaly kiválóan szereplő kadett gárdának köszönhetően komoly mérkőzés tapasztalatot is hoztak magukkal.
Az első negyedben a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a vezetést, azonban sajnos nagyon hamar el is adtuk azt. Közel tökéletes dobó forma után sajnos elkezdtünk hibákat elkövetni az ellenfelünk által ránk helyezett nyomás ellen, így az első negyed végére rengeteg pontot kaptunk.
A második felvonásban egyre nagyobb hátrányba kerültünk, eladott labdák száma egyre nagyobb lett nálunk, részben a saját tempónknak is köszönhetően. Összességében az első félidőben a megbeszéltekből kevés dolgot tudtunk megvalósítani, így relatíve komoly hátrányban de elszántsággal telve vártuk a következő félidőt.

2. félidő

A harmadik negyedben folytatódott az fizikális játék, azonban védekezésünkkel sikerült lelassítani ellenfelünk, bizonyos periódusokban még fölényben is tudtunk dolgozni ellenük! Elkezdtünk közeledni a negyed vége felé.
A negyedik negyedben sokáig jól tartottuk magunk, azonban egy rövidzárlat és pár pontatlan támadás hamar megint megnyugtató előnyhöz segítette ellenfelünk. Innen kevesebb lendületünk maradt az üldöző szerepének betöltésére, és relatíve nagyobb távolságban maradtunk ellenfelünktől a mérkőzés végéig.

Összegzés

Pontosan azt kaptuk amire számítottunk az ellenfelünktől, erre igyekeztünk minél jobban felkészülni, ami alapvetően sikerült is, 3-4 rosszabb periódusunk volt, ahol komolyan elúsztunk. Készülünk a következő megmérettetésre!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00