Fiú U18: Győztünk a visszavágon

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: TÓTH KITTI, GOMBOS MÁRK BÁLINT (SZABARI JÁNOS)

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-12-11 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DEAC KA/B 13 27 21 18 79
Óbudai Kaszások U18 25 13 28 18 84

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BALOGH 19, Frenkel 10, Szabados 7, Antal 8, Kocsis
Cs.: KOROMPAY 22/12, SIPOS 8, Kolozsvári 10, Lontay, Michel, Kiss, Beke

1. félidő

Negatív szériában, hazai mérkőzés, szerettünk volna javítani, de a legfontosabb, hogy magunkhoz képest akartunk javulni játékban. Debrecenben egy nagyon jó szerkezetű, akadémiai csapattól kaptunk ki, akik lepattanózásban szinte megsemmisítettek minket. Adott volt a feladat.
Az első negyed első percében 6 pontot sikerült szereznünk, jó ritmusban, kiváló védekezéssel, az ötödik percre azonban már 10-7 állt a táblán, ellenfelünk is megtalálta magát, és elkezdte érvényesíteni fizikai fölényét. A következő 5 percben azonban szigorodott védekezésünk, és ebből erőt merítve bátor támadásokkal egy 15-6-ot repesztettünk negyed végéig.
Második negyedünkben sajnos megtorpantunk elöl és hátul is, engedtük ellenfelünknek érvényesíteni tetemes fizikai fölényét, támadásaink pontatlanok, védekezésünk puha lett. Így 2 pontos hátrányban vártuk a harmadik negyedet.

2. félidő

A harmadik negyedben 5 percen keresztül igazi adok-kapok folyt, míg 52-49-nél meg nem tudtuk fordítani a találkozót, védekezésünk fizikálissá vált, és egyre jobban tudtuk limitálni ellenfelünk támadólepattanóinak számát. A negyed végén egy huszáros hajrával sikerült 5 pontos előnyt kialakítanunk.
Negyedik negyedben volt már 12 pont is a két csapat között, védekezésünk agresszív volt, a lecsorgókat rendre meg tudtuk szerezni saját palánkunk alatt. A mérkőzés még nem ért véget, az utolsó percben még 3 pontra bejöttek a debreceni akadémisták, azonban álltuk a sarat, és sikerült 5 pontos előnnyel zárni a mérkőzést.

Összegzés

Gratuláció a srácoknak, az elmúlt időszakban nagyon sok munkát, és koncentrációt tettek bele az edzésekbe, ez sajnos nem mindig jött ki, viszont ma igen. Védekezést lehet kiemelni, ha bár kaptunk 79 pontot, sikerült 26 eladott labdát kierőszakolni, aminek köszönhetően volt 87 rádobásunk, ebbe az irányba akarunk fejlödni!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00