Fölényes diadal

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Balogh Kristóf, Szőts Dávid

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-02 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki Olaj KK B U20 13 11 6 5 35
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 19 17 28 26 90

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOFLANOVICS 3/3, HEGEDŰS O. 13/3, Kovács 9/3, Gálfalvi 8, DÉNES 26/6
Cs: Chabot 5, Konta 12, Hegedűs M. 2, Simon 3/3, JÁVORSZKY 7/3, Bai 2, Szoboszlai

1. félidő

A mérkőzés elején nagyon jól tartotta magát ellenfelünk, 5 perc elteltével még csak 7:6-ra vezettünk. Eddig a pontig figyelmetlen volt a védelmünk, és támadásban sem voltunk megfelelően pontosak. Az első negyed második felében már jobban játszottunk, de még mindig nem tudtuk hozni a legjobb formánkat. A második negyed is hasonlóképpen alakult, sok dobást kihagytunk és védekezésben is voltak hibák, amit az ellenfél gyakran jól használt ki. Az első félidőt 12 pontos előnnyel zártuk, de közel sem voltunk boldogok az eredménytől, mert mindenki tisztában volt vele, hogy ennél sokkal többet tudnánk nyújtani a mérkőzésen.

2. félidő

A 2. félidőre sokkal agresszívabban szálltunk vissza a mérkőzésbe, és itt elsősorban a védekezésünkre értendő ez. A szolnoki játékosokat rendre hibára tudtuk kényszeríteni, ami nagyon sokszor vagy olyan eladott labdában nyilvánult meg, hogy kidobták a labdákat a pályáról, vagy mi szereztük meg, és tudtunk gyors indítani. Ebben a félidőben sokkal hatékonyabban fejeztük be a kísérleteinket, az első félidei 29%-os mezőnydobásunkat 64%-os hatékonyság követte a 2. félidőben. Ellenfelünk nem találta a védekezésünkre az ellenszert, a 3. negyedben 6, a 4. negyedben 5 pontig jutottak, náluk pedig kinyílt a gólzsák, és a félidei 12 pontos előnyünkből a mérkőzés végére 55 pont lett.

Összegzés

A második félidőben úgy játszottunk, ahogy kellett, viszont az első félidei teljesítményünkkel nem vagyunk boldogok. Általában nagy lendülettel és erősen szoktuk kezdeni a mérkőzéseinket, ez viszont a mai meccsen ellenkezőleg volt, kezdeti bukdácsolást előbb jobb játék követett, majd a mérkőzés második felére nagyon felerősödtünk és sikerült ellenfelünkre nagy erőkkel lecsapni. Sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatunkból ezen a mérkőzésen, de mindenképpen egyre jobban látszódik, hogy fejlődünk a csapatként való játékban, legfőképpen támadásban, de védekezésben is.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00