Fölényes győzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Balogh Kristóf

Nézők száma: 10

Mérkőzés időpontja: 2019-11-17 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Concordia Motax KC Pápa U20 14 1 12 4 31
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 35 30 19 24 108

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Kovács 12, Koflanovics 5, HEGEDŰS O. 21, Bencsik 8, DÉNES 28/6,
Cs: KONTA 6, Gálfalvi 7, Sebők 4, Bai 9/3, Szoboszlai 8

1. félidő

Szerettük volna az első perctől kezdve eldönteni javunkra a mérkőzést, de ez nem sikerült az első percekben. Támadásainkból szinte mindig kosár született, de sajnos a túloldalon is. Amint felébredtünk védekezésben is, onnantól kezdve kilőttünk, mint a rakéta, és megalapoztuk, hogy ez egy nagyarányú győzelem legyen. (A Pápa az első néhány percben szerezte az egész mérkőzésen dobott pontjainak közel felét). Az első negyed második felétől kezdve rengeteg gyorsindítás kosarakat tudtunk szerezni a jó védekezéseinket követően szerzett vagy az ellenfél által eladott labdákból. Az első félidő végén már 65:15 volt az eredmény.

2. félidő

A második félidőben többet játszottunk felállt védelem, ami lelassította valamennyire a tempónkat, de ezt is szépen megoldottuk. Jól járt körbe a labda, és megtaláltuk az ellenfél védelmén a réseket. Védekezésünk továbbra is agresszív maradt, és a két csapat közötti különbség tovább nőtt. Jól tudtuk forgatni az összes játékosunkat, és mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez védekezésben és támadásban is. A harmadik negyed végére 57 volt a különbség, az utolsó negyed végére pedig egy 76 pontos győzelmet aratunk.

Összegzés

A mérkőzés végéig teljes erőbedobással játszottunk, és ellenfelünk sem adta fel a mérkőzést egy percig sem, ami nagyon szimpatikus volt. A nagy különbség ellenére egy jó iramú, pörgős meccset játszott a két csapat, szerencsére bármilyen féle sérüléstől mentesen. Több féle szerkezetben és összetételben tudtunk játszani a mérkőzés folyamán, néha csak az együtt edző játékosok voltak a pályán, legtöbbször viszont jól össze tudtuk vegyíteni az idősebb és fiatalabb játékosainkat, ami pozitívan hathat a csapatkémiára. Örültünk, hogy az idősebb játékosok mellett a fiatalabbak is tudtak nagyon agresszívan védekezni, és bátran támadni. Gratulálunk a Pápa csapatának is a mérkőzésen mutatott küzdéséhez és hajtásához!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!