Fölényes győzelem a forduló döntőjén

Helyszín: Simon János Sportcsarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid István, Németh Fanni

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-21 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA/A 3 13 13 21 50
Serdülő U14 22 24 16 21 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/A: Lugossy 4, GOÓR 13, Szabó 7, Herbák 4, Seres 5, Orosházi 5, CSILLAG 10, HORVÁTH 12, Sárváry 5, Herczeg 4, HIDVÉGI 14, Dózsa

1. félidő

A döntőben a Kiss Lenke együttesével néztünk szembe, akikkel az első fordulóban már összecsaptunk. Akkor egy nagyon sima győzelmet arattunk. Ennek tudatában mindenképpen szerettünk volna a mérkőzés végén ismét egy nagy-különbségű végeredményt látni az eredményjelző táblán. Viszont arra nagyon figyeltünk, hogy ne essünk a túlzott önbizalom csapdájába. Szerettük volna a mérkőzés elején eldönteni a találkozót, ezért egy mozgékony 5-ös nagyon agresszív védekezéssel és gyors támadásokkal bombázta meg ellenfelünket az első percektől kezdve. Az első negyed végére már egy tetemes fölényt harcoltunk ki, amire a második 5-ösünk még rá tudott pakolni, így a félidőben 30 ponttal vezettünk.

2. félidő

A második félidő sajnos sokkal gyengébbre sikeredett, mint az első. A játékperceket próbáltuk egységesen szétosztani játékosaink között és nem az éppen legjobb teljesítményt mutató játékosok húzták a csapat szekerét. Ennek ellenére a második félidőtől többet vártunk. Védekezésben tompákká váltunk, a szabad labdákért nem harcoltunk annyira, mint amennyire kellett volna, és támadásban is lelassultunk, illetve a figyelembeli hibák is elkezdtek halmozódni a mérkőzés vége felé. Bár a mérkőzés megnyerése egy percig sem lett veszélyeztetve, mégis kritikusnak kell lennünk, és meg kell tanulnunk folyamatosan stabil teljesítményt produkálni.

Összegzés

A második félidei tompaságot eltekintve összességében egy jó mérkőzést játszottunk. Történtek nagyon jó és szép dolgok is a pályán. Több játékosunk nagyon jól védekezett, és voltak, akiknek fejlődött az önbizalma a mérkőzés alatt, köszönhetően elsősorban a bátor támadó-játékuknak. Emellett örömmel figyeltük, hogy nem csak a kulcsjátékosaink hoztak jó teljesítményt, hanem mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. A mérkőzés végén természetesen boldogan hagytuk el a termet, de az is érezhető volt a csapaton, hogy mindenki nagyon jól tudja, hogy sokkal jobb teljesítményre is képesek vagyunk.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…