Fölényes győzelem a forduló döntőjén

Helyszín: Simon János Sportcsarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid István, Németh Fanni

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-21 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA/A 3 13 13 21 50
Serdülő U14 22 24 16 21 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/A: Lugossy 4, GOÓR 13, Szabó 7, Herbák 4, Seres 5, Orosházi 5, CSILLAG 10, HORVÁTH 12, Sárváry 5, Herczeg 4, HIDVÉGI 14, Dózsa

1. félidő

A döntőben a Kiss Lenke együttesével néztünk szembe, akikkel az első fordulóban már összecsaptunk. Akkor egy nagyon sima győzelmet arattunk. Ennek tudatában mindenképpen szerettünk volna a mérkőzés végén ismét egy nagy-különbségű végeredményt látni az eredményjelző táblán. Viszont arra nagyon figyeltünk, hogy ne essünk a túlzott önbizalom csapdájába. Szerettük volna a mérkőzés elején eldönteni a találkozót, ezért egy mozgékony 5-ös nagyon agresszív védekezéssel és gyors támadásokkal bombázta meg ellenfelünket az első percektől kezdve. Az első negyed végére már egy tetemes fölényt harcoltunk ki, amire a második 5-ösünk még rá tudott pakolni, így a félidőben 30 ponttal vezettünk.

2. félidő

A második félidő sajnos sokkal gyengébbre sikeredett, mint az első. A játékperceket próbáltuk egységesen szétosztani játékosaink között és nem az éppen legjobb teljesítményt mutató játékosok húzták a csapat szekerét. Ennek ellenére a második félidőtől többet vártunk. Védekezésben tompákká váltunk, a szabad labdákért nem harcoltunk annyira, mint amennyire kellett volna, és támadásban is lelassultunk, illetve a figyelembeli hibák is elkezdtek halmozódni a mérkőzés vége felé. Bár a mérkőzés megnyerése egy percig sem lett veszélyeztetve, mégis kritikusnak kell lennünk, és meg kell tanulnunk folyamatosan stabil teljesítményt produkálni.

Összegzés

A második félidei tompaságot eltekintve összességében egy jó mérkőzést játszottunk. Történtek nagyon jó és szép dolgok is a pályán. Több játékosunk nagyon jól védekezett, és voltak, akiknek fejlődött az önbizalma a mérkőzés alatt, köszönhetően elsősorban a bátor támadó-játékuknak. Emellett örömmel figyeltük, hogy nem csak a kulcsjátékosaink hoztak jó teljesítményt, hanem mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. A mérkőzés végén természetesen boldogan hagytuk el a termet, de az is érezhető volt a csapaton, hogy mindenki nagyon jól tudja, hogy sokkal jobb teljesítményre is képesek vagyunk.

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!