Fontos győzelem az alapszakasz végén

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Vida József, Varga-Záray Katalin, Földi László

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-20 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA 26 24 22 17 89
Atomerőmű KSE Bonyhád 13 23 22 17 75

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 14/6, BENCSIK 14/3, VÁMOS 22/15, Varga 10, Horváth 6

Cs: KOVÁCS 13/3, Vas-Teplán 3/3, Bea 3, Rosemond 2, Vigh 2, Safranka, Konta.

1. félidő 

Nagy energiákkal kezdtük a mérkőzést, hisz tudtuk ellenfelünknek is nagyon fontos ez a mérkőzés. Sikerült nagyon jó rajtot venni a csapatnak. Gyors és gördülékeny támadásainkból sorra születtek a szebbnél szebb kosarak. Védekezésben is sikerült a ránk jellemző keménységgel és fegyelmezettséggel indítani. Ennek köszönhetően az első negyedben mindössze 13 pontot tudott szerezni ellenfelünk. A második játékrészt is úgy kezdtük, ahogy az elsőt abbahagytuk. Támadó és védőoldalon is sikerült rákényszeríteni akaratunkat ellenfelünkre. Aztán a játékrész felénél teljesen szétesett a játékunk. Ritmustalan lett támadásunk, nem tudtuk szervezetten játszani. Védekezésben eltűnt az agresszivitás és könnyű kosarakat tudott szerezni a Bonyhád. Nem volt túl jó lezárása ez az első félidőnek, de a szünetre is megmaradt egy magabiztos, 14 pontos vezetés.

2. félidő 

A második félidőben nem találtuk a saját játékunkat, sokszor erőlködés lett az egész támadásból, de ami fontosabb védekezésben vétettünk óriási hibákat. A bonyhádi csapat pedig élt a lehetőséggel és elkezdett zárkózni, ennek ellenére a harmadik negyed teljesen kiegyenlített volt. Az utolsó negyedben sikerült megőrizni előnyünket, fiatal junior játékosaink is lehetőséget kaptak. A mérkőzést végig kontrollálva sikerült megnyernünk egy nagyon fontos mérkőzést.

Összegzés 

Azt hiszem, hogy másfél negyedig gyönyörűen kosárlabdáztunk, de ott történt egy ritmustörés a támadásunkban. 1-2 felesleges eladott labda után nem tudtunk újra ritmusba lendülni és onnantól kezdve nagyon hullámzott a támadó játékunk és a védekezésünk is, nem találtuk azt a jó játékot, amit az elején elkezdtünk. Nyilván tudtuk, hogy a Bonyhádnak is nagyon fontos ez a mérkőzés és tudtuk, hogy teljes erejükkel jönnek és meg akarják nyerni a meccset, de hál’ istennek végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést és sikerült magunknak minimum a 4. helyet bebiztosítani az alapszakaszban.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00