Fontos siker Egerben

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnok

Játékvezetők: Domán István, Lövei László, Sentényi Barna

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2020-01-19 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
EKE Eger KOK 19 19 26 8 72
Óbudai Kaszások (NB1) 19 24 16 19 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 23/9, ONDIMA 14/6, Bencsik 9/3, Vígh 3, BEA21

Cs: van der Meer 2, Koflanovics, Keresztesi 3/3, Kovács 3.

1. félidő 

Első pontjainkat Vígh szerezte egy támadó lepattanót követően. Agresszív védekezésünknek köszönhetően az egri csapatnak percekig nem sikerült pontokat szerezni. Ondima és Bencsik duója is eredményes volt, előbbi egy hárompontossal is segítette a csapatot. Ekkor 3-11-es vezetést tudhattunk magunkénak. Hazai pontok következtek, próbáltak zárkózni az egriek. Ondima próbálta visszaverni a rohamot, mellette Bea is betalált. Rövidzárlat következett a támadójátékunkban, amit ki is használtak vendéglátóink, így egy pontokban kiegyenlített 19-19-es első negyedet zártunk. Számunkra nehezen indult a második játékrész, át is vette az Eger a vezetést. A Bencsik-Ondima hátvédpáros tartott minket pontokban, majd Rosemond is kosarat szerzett, ezzel vissza is vettük a vezetést. Jól beszálló fiatalunk, Kovács egyből egy 2+1-es akcióval jelentkezett. Stabil védekezésünk félidőre egy 38-43-as vezetést eredményezett.

2. félidő 

A második félidőre az öltözőben ragadtunk. A pálya mindkét végén többször hibáztunk. Végül Rosemond lépett előre, aki először egy triplát süllyesztett el, duplájával pedig vissza is vettük a vezetést. Továbbra is adódtak problémáink, az utolsó két percben nem dobtunk kosarat, így 5 pontos hazai vezetéssel kezdtük meg az utolsó játékrészt.  Rosemond 8 ponttal jelentkezett az utolsó játékrész elején – 66-67 volt ekkor az eredmény – jó löketet adva ezzel csapatunknak. Innentől nem álltunk le a lefújás pillanatáig. Kontrollált játékkal, kemény védekezéssel, higgadt végjátékkal sikerült ismét győztesen elhagyni parkettát, fontos győzelmet aratva.

Összegzés 

Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon szerettük volna tovább építeni jó szériánkat. Egy nagyon kemény és széles zóna védekezéssel találtuk szembe magunkat, ami sokszor meg is zavart bennünket. Szerencsére mindig elő tudott lépni valaki, aki átlendítette a csapatot. Külön öröm, hogy több alapemberünket is nélkülözve tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Azok a játékosok, akik őket pótolták, nagyon jól teljesítettek. Negatív viszont a 17 eladott labdánk, ebben javulnunk kell. Készülünk a következő, Győr elleni mérkőzésünkre, ahol szeretnénk folytatni győzelmi sorozatunkat! Várunk mindenkit szurkolni!

 

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak