Fordult a kocka

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Ntasis Lazaros, Tahin András

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2021-12-12 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Sopron 31 14 27 18 90
Óbudai Kaszások U18 10 14 12 13 49

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

DOBOSSY 10/6, SZABADOS 12/6, Varsányi, Dócs 8, Csocsán
CS: KOLOZSVÁRI 9/6, ANTAL 2, Sipos 6/6, Léh, DULIC 2

1. félidő

Az idei hullámvasutazásunk „méltóképpen” folytatódott, ugyanis a héten megint fordult a kocka, az október-november tájéki sérülés-, és betegséghullámból kijövő, egyre jobb formában játszó csapatunkból majdnem a komplett kezdő ötösünk kidőlt. Varsányi ugyan vállalta a játékot, de az egy héttel ezelőtti kőbányai nagy siker alkalmával 22 pontot, 32 IBM-et gyűjtő játékosunk a betegsége után, érthetően, nem tudott úgy a csapatunk hasznára lenni.
Egy ilyen helyzetben nyilvánvalóan új célokat kellett keresni, amelyek egész egyszerűek voltak: élvezzük a játékot a nagyon erős soproni gárda ellen és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt!
Az erre a mérkőzésre kiálló csapatunk keretének többsége korábban sohasem játszott ilyen szinten, az idei szezonban – junior korba lépve, – kell tapasztalatokat gyűjteniük a legjobbak mezőnyéről. Dulic, konkrétan, ezen a meccsen debütált az elit sorozatban és egy bátor, stabil játékkal tette ezt emlékezetessé! A többiek is éltek a lehetőséggel, így volt bőven pozitívuma ennek a meccsnek.

2. félidő

Az MVP-nk Szabados lett, aki Dobossyval együtt megfogyatkozott seregünk élére állt és ők, Kolozsvárival kiegészülve, stabilitást adtak a játékunknak. Ennyivel jobb volt a Sopron, de lehetett volna nagyobb is a különbség, ha nem teljesítünk a lehetőségekhez képest viszonylag jól. Igaz, lehetett volna kisebb is, de – a most haloványabban játszó, – Dócstól nem lehet mindig elvárni, hogy 25/9-eket és 30 fölötti IBM-eket tegyen a közösbe!

Összegzés

Ilyenkor eljátszik az ember a gondolattal, hogy mi lett volna, ha nem folytatódik, a most már egyre dühítőbbé váló, pechsorozatunk és a múlt heti nagyon jó teljesítményünk folytatásaként, teljes csapattal tudunk kiállni! Valószínűleg meg tudtuk volna szorítani a vendégeket! Az is fájó, hogy a soproniak elleni mindkét meccsünkön csak nagyon tartalékosan tudtunk pályára lépni! Ugyanakkor meg, nekünk nem őket kell megverni és ilyen szempontból inkább ellenük legyünk tartalékosak! Reméljük, a sors kiegyenlíti a számlát, és a nyerhető meccseken teljes csapattal indulhatunk majd a csatába!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00