Gödörbe tettük magunkat

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Horváth Kinga, Bárány Levente

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-12-09 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
BEAC Újbuda KA/A 6 18 4 17 15 60
Gyermek I. (ffi) 17 7 5 7 13 49

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 1, Seres 5, Horváth 3, Neszmélyi 3, Sárváry 3, KŐSZEGHY 8, Szabó 5, Herbák 1, KRAJCSI 6, GOÓR 8, Jarkas 4, Gergely 2.

1. félidő

Nehéz napra készültünk, két kemény összecsapás várt ránk, ráadásul pihenő nélkül. Hetek óta azt hangsúlyozzuk, hogy csak kemény védekezéssel lehet győzelmi esélyünk bárki ellen, hiszen a budapesti régió élmezőnyében vagyunk. A fiúk szuperül megmutatták a mérkőzés elején, hogyan is néz ez ki. A BEAC lányai nem igazán tudtak mit kezdeni azzal a lendülettel, amit a pálya mindkét végén produkáltunk. Minden pályára lépő játékos hozzátett valamit a csapat teljesítményéhez. Az utolsó másodpercben kapott kosarat leszámítva nagyon jól összpontosítottunk, megérdemelten vezettünk. A második nyolc percben minden megfordult, a lányok felvették a kesztyűt, mi pedig csak arcunkat tartottuk a pofonjaik elébe. Lelketlenül kosárlabdáztunk, nézni is rossz volt.

2. félidő

A szünetben sem sikerült felrázni a társaságot, gyenge büntetőzés után csak lézengtünk a pályán. A harmadik negyed utolsó két percéig várni kellett arra, hogy egyáltalán valami szikra legyen a szemekben, tűzről nem is álmodhattunk. A záró negyed első három perce is egyértelműen a lányoké volt. Végre használt az időkérés, 17 pontról 9-re kapaszkodtunk vissza, de nem volt már elég időnk ahhoz, hogy ledolgozhassuk a hátrány. A BEAC csapata teljesen megérdemelten húzta be a meccset.

Összegzés

Nagyon csalódott voltam a mérkőzés közben, mert kevesen voltak, akik megfelelő hozzáállással játszották végig a mérkőzést. Az ilyen meccseken bátorságra, önbizalomra, harcosságra van szükség. Mi ezeket teljesen kivetettük magunkból a második negyedtől. Példát lehet venni a lányokról, akik akkor léptek igazán a gázra, amikor veszélyben voltak. Mi a jó pozícióban a fékre léptünk. Testben és lélekben is. Nem lehet elbújni, elmenekülni a felelősség elől. Feladni pedig végképp nem lehet! Gyorsan kellett felejtenünk, mert jött is a következő csata.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…