Gödörbe tettük magunkat

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Horváth Kinga, Bárány Levente

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-12-09 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
BEAC Újbuda KA/A 6 18 4 17 15 60
Gyermek I. (ffi) 17 7 5 7 13 49

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 1, Seres 5, Horváth 3, Neszmélyi 3, Sárváry 3, KŐSZEGHY 8, Szabó 5, Herbák 1, KRAJCSI 6, GOÓR 8, Jarkas 4, Gergely 2.

1. félidő

Nehéz napra készültünk, két kemény összecsapás várt ránk, ráadásul pihenő nélkül. Hetek óta azt hangsúlyozzuk, hogy csak kemény védekezéssel lehet győzelmi esélyünk bárki ellen, hiszen a budapesti régió élmezőnyében vagyunk. A fiúk szuperül megmutatták a mérkőzés elején, hogyan is néz ez ki. A BEAC lányai nem igazán tudtak mit kezdeni azzal a lendülettel, amit a pálya mindkét végén produkáltunk. Minden pályára lépő játékos hozzátett valamit a csapat teljesítményéhez. Az utolsó másodpercben kapott kosarat leszámítva nagyon jól összpontosítottunk, megérdemelten vezettünk. A második nyolc percben minden megfordult, a lányok felvették a kesztyűt, mi pedig csak arcunkat tartottuk a pofonjaik elébe. Lelketlenül kosárlabdáztunk, nézni is rossz volt.

2. félidő

A szünetben sem sikerült felrázni a társaságot, gyenge büntetőzés után csak lézengtünk a pályán. A harmadik negyed utolsó két percéig várni kellett arra, hogy egyáltalán valami szikra legyen a szemekben, tűzről nem is álmodhattunk. A záró negyed első három perce is egyértelműen a lányoké volt. Végre használt az időkérés, 17 pontról 9-re kapaszkodtunk vissza, de nem volt már elég időnk ahhoz, hogy ledolgozhassuk a hátrány. A BEAC csapata teljesen megérdemelten húzta be a meccset.

Összegzés

Nagyon csalódott voltam a mérkőzés közben, mert kevesen voltak, akik megfelelő hozzáállással játszották végig a mérkőzést. Az ilyen meccseken bátorságra, önbizalomra, harcosságra van szükség. Mi ezeket teljesen kivetettük magunkból a második negyedtől. Példát lehet venni a lányokról, akik akkor léptek igazán a gázra, amikor veszélyben voltak. Mi a jó pozícióban a fékre léptünk. Testben és lélekben is. Nem lehet elbújni, elmenekülni a felelősség elől. Feladni pedig végképp nem lehet! Gyorsan kellett felejtenünk, mert jött is a következő csata.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00