Gyenge dobóteljesítmény, nem sikerült nyerni

Helyszín: 2310 Szigetszentmiklós, Csokonai u. 6-12

Játékvezetők: Nagy-Pál Petra, Vigh Balázs

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-10-30 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BKG Príma Akadémia 14 12 16 17 59
Junior (ffi) 17 10 8 17 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 18, Hegedűs 2, Bai 2, Gálfalvi, Szoboszlai 3
Cs: JÁVORSZKY 11/3, Bulyovszky 3/3, SZÁNTÓ 11/6, SEBŐK 6, Felfalusi, Tolcsvay-Nagy

1. félidő

Jól kezdtük a mérkőzést, a fiúkon látszódott, hogy mindenki próbálta maximálisan odatenni magát, és elvégezni a meccs előtt megbeszélt feladatokat. Védekezésünk rendben volt, és támadásban is sokszor ziccerig jutottunk, szépen végigjátszva támadásainkat. Az első negyedet megnyertük 17-14-re. A második negyedtől kezdve védekezésünk továbbra sem romlott, az első félidőben 26 pontot kaptunk, ami nagyon jó. Viszont ellenfelünk gyűrűjét mintha bedeszkázták volna, nem tudtunk betalálni. A mérkőzés egészén a hármasainkat 16 %-kal dobtuk, 32 kísérletből 5-ször találtunk be, 2 pontosainkat 34 %-kal (14/41). Félidőben 1 ponttal vezettünk.

2. félidő

A 3. negyedben a dobóteljesítményünk az első félideinél is rosszabb lett, ebben a negyedben nyolc pontot sikerült összehoznunk. Üres dobóhelyzeteink sorra maradtak ki. Legfőképpen Sebők Zsombor remek lepattanózásának köszönhetően (9 támadó lepattanó) a lepattanó csatát megnyertük és így több mezőnykísérletet próbálhattunk értékesíteni, de hiába ha ennyire nem sült a kezünk. Az utolsó negyedben még volt egy szintlépés védekezésben, sikerült több labdát is szereznünk, de az ezekből indított akcióinkat is sem sikerült túl hatékonyan befejeznünk. Egy alacsony pontszámú szoros meccsen elveszítettük a csatát 7 ponttal.

Összegzés

Sokat készültünk erre a mérkőzésre, és az edzéseken elvégzett munkánk a játék több elemeiben is meglátszódott. Védekezésünk jobb volt, mint a legelső Budaörs elleni mérkőzésünkön, lepattanózással sem volt probléma, illetve támadásban is legtöbbször ki tudtuk alakítani az üres dobóhelyzeteinket. 59 ponton tartani ellenfelünket jó, viszont 52 dobott ponttal nagyon nehéz mérkőzést nyerni. A következő feladat az, hogy dobóteljesítményünket feljavítsuk, a mostanra kijavított dolgainkat megtartsuk, és a következő mérkőzésen szeretnénk, hogy ennek meglátszódjon az eredménye.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…