Gyenge játék

Helyszín: Gabányi Sportcsarnok

Játékvezetők: Jankovics Viktor, Makay Dániel

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-09 09:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC 8 17 14 23 62
Óbudai Kaszások U16 12 7 9 11 39

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Balogh 5/3, Marossy 8/6, Márton 7, Dulic 2, Michel 3,
Cs: Zádor 3, Lontay 10, Kiss Kocsis , Lakatos 1,

1. félidő

A korai mérkőzés rányomta a bélyegét a mérkőzés első félidejére. Mindkét csapat álmoskásan kezdett, helyzeteket-sokaságát hagyta ki mindkét csapat. Védekezésben mindkét oldal inkább volt mozgó bolya mint tevékeny védő. Sajnos a második negyedre csak ellenfelünk tudott felébredni a csipke Rózsika álmából. Mi továbbra is sorra adtuk el a labdát, hagytuk ki az üres helyzeteket. Felállt védelem ellen rendre későn kezdtük el a játékainkat, túlságosan sokszor ragadt a labda bizonyos emberek kezébe a másik 4 pedig csak bámulta a társát hátha megoldja olykor 2-3 emberrel a nyakán is. Védekezésben hiába tudtunk labdákat szerezni háromból kétszer azzal a lendülettel elis adtuk azt, ellenfelünk meg köszönte szépen és rendre emberfölénybe hozta vissza ránk azt. Hogy mérkőzésben maradtunk a második negyed végén annak köszönhettük, hogy az ellenfelünk a helyzeteit továbbra is gyengén tudta kihasználni.

2. félidő

A harmadik negyedben továbbra is döcögött a támadásunk továbbra is sorra hagytuk ki az üres helyzeteket, támadó lepattanót pedig elvétve tudtunk szerezni. Védekezésváltásunknak köszönhetően kicsit megfogtuk ellenfelünk, de hiába a megszerzett labdák továbbra is gyatra volt a helyzetkihasználásunk. Ellenfelünk az egész mérkőzés folyamán, egész pályán letámadott ez folyamatosan emésztette az energiákat és ez meg is látszódott a negyedik negyedben. Néha már az is gondot okozott ekkor már, hogy átvigyük az ellenfél térfelére a labdát. A kezek egyre jobban megremegtek és nem volt olyan vezér ezen a mérkőzésen, (ebben az időszakban főleg), aki a hátára vette volna a csapatott. Erőlködés volt bőven mindenki részéről, de ezek csak hibákat szültek nem pozitív eredményt.

Összegzés

Álmoskásan és dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést és ebből az álomból nem sikerült egyáltalán felébredni az egész mérkőzés folyamán. Hiába beszéltük meg, hogy mikre figyeljünk oda ez szinte azonnal elszállt a fejekből, ahogy élesben kellett volna csinálni. Lepattanót elvétve tudtunk szerezni, a megszerzett labdákat vagy kidobtuk a pályáról vagy pedig sorra hagytuk ki az ajtó ablak helyzeteket belőlük. A játék minden elemében felült múlt minket ellenfelük, és ami a probléma, hogy ezekből a hibákból nem tanultunk már a mérkőzés folyamán. Újra és újra ugyan azokat a hibákat követtük el.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…