Gyenge kezdés, bravúros fordítás

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont – 1107 Budapest, Bihari

Játékvezetők: Horvát Brúnó, Franyó Csanád

Nézők száma: zárt kapu

Mérkőzés időpontja: 2021-10-16 09:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MAFC Grosics 11 7 5 8 11 42
Óbudai Kaszások U11 2 14 6 6 18 46

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

GYŐR 7, Grósz 1, Rottler 1, Daróczi 5, Orosz 1, Jánosi 4, ZENTAI 17, Udvardi-Lakos 3, Kiss-Hindulák, SUSSMANN 5, BOGNÁR 2,

1. félidő

A legelső mérkőzésünket a MAFC Grosics csapatával játszottuk a Kenguru Kupában. Kicsit megilletődve kezdtük a meccset, ez az eredményjelzőn is látszott, hiszen a hetedik percig pont nélkül állt a csapat, ekkor Daróczi Gergő sokadik próbálkozása hullott a gyűrűbe, azonban a támadójátékunk továbbra is kapkodó és pontatlan volt, ez magyarázza, hogy miért nem sikerült többször betalálnunk ebben a negyedben. A második négyes már összeszedettebben lépett pályára, amelynek Peti és Balu adta meg a ritmust. Pörögtünk védekezésben, elől pedig megadtuk egymásnak a helyet, így működött a támadás is. Hat bedobott félidei büntetővel pedig tovább tudtuk csökkenteni a hátrányunkat és Palkó, Domi, Máté és Bulcsú is feliratkozott a pontszerzők közé.

2. félidő

A harmadik negyedben már az első alakulatunk is jobban muzsikált, sokkal jobban játszottak, mint az elsőben. Daróczi mellett Jánosi Gergő lépett fel, mint pontgyáros, a többiek pedig a védekezésben szorgoskodtak, így nem engedtük, hogy a MAFC újra meglépjen tőlünk. Az utolsó etapra -3 ponttal fordultunk, azonban a második ötösünk elég gyorsan az ellenfél tudtára adta, hogy ez a negyed megint a miénk lesz. Balu és Peti gyújtotta be a rakétákat a negyed elején, majd U-L. Gergő kosarával a vezetést is átvettük először a mérkőzésen. Ezután a mafcosok rendezni tudták soraikat és visszavették a vezetést, ekkor jött Bulcsú két nagyon fontos tempója, ami nem csak matematikai, de lélektani előnyt is adott nekünk. Innen már nem engedtük ki a meccset a kezünkből, igaz, kellett izgulnunk a végén, de Alex kosara az utolsó másodpercekben 4 pontos előnyt adott nekünk, amelyre ellenfelünknek már nem volt válasza.

Összegzés

Nagyon örülök, hogy a gyenge kezdés után magunkra találtunk és megmutattuk, hogy melyik a jobb csapat! Végig futottunk az eredmény után, de nem adtuk fel és a meccs végére beérett a 40 percnyi munka. Remélem az elkövetkezendő meccseken is hasonló lelkesedést és szép játékot fogok látni! Csak így tovább, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00