Gyenge kezdés, lenyűgöző befejezés!

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont – 1107 Budapest, Bihar

Játékvezetők: Tahin András, Kováts Róbert

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-04-10 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Török Flóris-Törekvés SE/A 18 17 9 14 58
Óbudai Kaszások U14 Leány 5 16 23 24 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 18/3, CZIRKOS 31, Horváth H, Horváth A., MAHMOUD 5/3, CSICSVÁRI 8, CSOCSÁN 2, KRONAVETTER 4, Bene, STERBENZ, Kerékgyártó 2

1. félidő

A torna programja szerint mienk volt a rövid szünet, ami után a házigazdák ellen következhetett a derbi. Mindkét csapat behúzta a délelőtti meccsét, így aki ezt a meccset nyerte az óriásit léphetett a továbbjutás felé.

Sajnos nagyon lassan, nagyon körülményesen játszottunk támadásban. Erőtlenek voltunk és nem találtuk a réseket, amikor pedig igen akkor mellé dobtuk a helyzeteinket. Védekezésben sem volt meg a kellő agresszivitásunk, átrohantak rajtunk.

Második ötösünk valahogy kihozta egálra a negyedet, de a játékképe nem volt számunkra hízelgő. Kosaraink inkább erőlködésből, mint sem kidolgozott helyzetekből jött össze. Védekezésben meg egész egyszerűen puhányak voltunk.

2. félidő

Nagyot fordult a világ azonban a második félidőre. Rögtön egy parádés támadás végén Kinga hármassal kezdtünk, ami megadta a flowt a lányoknak. 10 perc alatt ledolgoztuk a 14 pontos hátrányunkat, átrohanva az ellenfelen. Panka és Kinga nagyon érezték a másikat, rendre megtalálták elől egymást. Melletük Nóci-Bonci-Lili-Fruzsi-Zelma ötös folyamatosan rotálva óriásit munkát tett bele elől-hátul.

Kicsit megtörni látszott e lendület, két hazai kosár következett a negyedik negyed elején. Gyorsan rendeztük a sorokat, és újra kézbe vettük az irányítást. Perceken át, hol egyik hol másik csapat talált be, majd a hetedik percnél kialakítottunk egy 5 pontos előnyt. Ellenfelünk időt kért, amit kihasználtunk és egy tökéletesen kivitelezett figura végén Nóci köszönt be a sarokból. Ez volt az a momentum, amikor már érezni lehetett, hogy ez meglesz. Szerencsére higgadtak tudtunk maradni, és behúztuk a meccset.

Összegzés

Két egészen ellentétes félidőt produkáltunk. Ilyen jól talán még nem játszottunk a szezonban, a sebesség, a küzdés és a győzni akarás ma extra volt a második félidőben. Sajnos statisztika nem volt de Panka a 31 pontja mellett kitöltötte a statisztikai lapját, Kinga toronymagasan idei legjobb meccsét hozta. Az előbb említett duó 41 pontot hozott össze a második félidőben, bravó !!! Zelma és Lili szervezésben hozott ma nagyot, előbbi a második negyedben tartotta a lelket a csapatban, utóbbi a végén szerzett fontos kosarakat.
Bonci-Nóci-Fruzsi számokban talán nem hozott extrát de nélkülük ez a második félidő nem valósult volna meg, védekezésben extrát tettek hozzá! Szép volt Lányok!!! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!