Gyenge teljesítmény, alulmaradtunk

Helyszín: Törökbálint

Játékvezetők: Káré Gergő, Szájer József

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-07 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
ELITE Basket Törökbálint 19 18 26 17 80
Junior (ffi) 11 17 10 15 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 16, Jávorszky 4, BAI 11, Gálfalvi 5, Szoboszlai 2
Cs: Finna, SZÁNTÓ 13/3, Felfalusi, Tolcsvay-Nagy, Bulyovszky, Malbasa

1. félidő

Már a mérkőzés elején nagyon beragadtunk, hiába próbáltunk változtatni saját játékunk intenzitásán és több taktikai dolgon, sajnos nagyon rosszul kezdtünk. Ellenfelünk 17:2-re elment mire kezdtünk észhez kapni és visszazárkózni. Itt sikerült egy 7:0-át futnunk elsősorban védekezésünknek köszönhetően. A második negyed elején sikerült megint faragni a hátrányunkból 25:20-ra visszajöttünk. Rengeteg kisebb-nagyobb hibákat vétettünk mind védekezésben és támadásban is, de itt még sikerült meccsben maradnunk, és reméltük, hogy a hibák kijavításával és egy jó 2. félidei kezdéssel hamar teljesen felzárkózhatunk ellenfelünkhöz.

2. félidő

Azonban a második félidei jó kezdés ugyancsak elmaradt. Megint bent maradtunk az öltözőben, és kaptunk egy 17:4-es rohanást. Hatalmas hibákat követtünk el mind egyéni védekezésben, mind csapat védekezésben (az utóbbit nem is igazán lehet megemlíteni, mint létező taktikai részt ezen a mérkőzésen). Sorra kaptuk a kosarakat és nem voltunk képesek megállítani a támadásokat. Ami a saját támadásunkat illeti, nagyon lassan és nem előregondolkodva támadtunk. Gyorsindításunk elenyésző mennyiségben hozott pontokat számunkra, felállt védelem ellen pedig agresszivitás nélkül lassan próbálkoztunk, kevés jó dobóhelyzetet alakítottunk ki. Ez nagyon kevésnek bizonyult ezen a meccsen.

Összegzés

Sajnálom ezt a mérkőzést, egyértelműen saját magunkat okolhatjuk a vereségért. Ilyen játékkal, amit ezen a mérkőzésen mutattunk, semmiképpen nem érdemeltük volna meg a győzelmet. A mérkőzés egyes szegmentjeiben lehetett látni némi pozitívumot, de összességében abszolút saját szintünk alatt teljesítettünk. Mindenkinek el kell gondolkodnia a hibáinkon egyéni és csapatszinten is, és mindenképpen magasabb szintű munkát kell az edzésekbe fektetnünk, hogy elkerüljük az ehhez hasonló vereségeket. Gratulálunk az Elite-Basket csapatának. Reméljük, hogy következő meccsünkön tudunk javítani.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00