Gyenge teljesítmény, alulmaradtunk

Helyszín: Törökbálint

Játékvezetők: Káré Gergő, Szájer József

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-07 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
ELITE Basket Törökbálint 19 18 26 17 80
Junior (ffi) 11 17 10 15 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 16, Jávorszky 4, BAI 11, Gálfalvi 5, Szoboszlai 2
Cs: Finna, SZÁNTÓ 13/3, Felfalusi, Tolcsvay-Nagy, Bulyovszky, Malbasa

1. félidő

Már a mérkőzés elején nagyon beragadtunk, hiába próbáltunk változtatni saját játékunk intenzitásán és több taktikai dolgon, sajnos nagyon rosszul kezdtünk. Ellenfelünk 17:2-re elment mire kezdtünk észhez kapni és visszazárkózni. Itt sikerült egy 7:0-át futnunk elsősorban védekezésünknek köszönhetően. A második negyed elején sikerült megint faragni a hátrányunkból 25:20-ra visszajöttünk. Rengeteg kisebb-nagyobb hibákat vétettünk mind védekezésben és támadásban is, de itt még sikerült meccsben maradnunk, és reméltük, hogy a hibák kijavításával és egy jó 2. félidei kezdéssel hamar teljesen felzárkózhatunk ellenfelünkhöz.

2. félidő

Azonban a második félidei jó kezdés ugyancsak elmaradt. Megint bent maradtunk az öltözőben, és kaptunk egy 17:4-es rohanást. Hatalmas hibákat követtünk el mind egyéni védekezésben, mind csapat védekezésben (az utóbbit nem is igazán lehet megemlíteni, mint létező taktikai részt ezen a mérkőzésen). Sorra kaptuk a kosarakat és nem voltunk képesek megállítani a támadásokat. Ami a saját támadásunkat illeti, nagyon lassan és nem előregondolkodva támadtunk. Gyorsindításunk elenyésző mennyiségben hozott pontokat számunkra, felállt védelem ellen pedig agresszivitás nélkül lassan próbálkoztunk, kevés jó dobóhelyzetet alakítottunk ki. Ez nagyon kevésnek bizonyult ezen a meccsen.

Összegzés

Sajnálom ezt a mérkőzést, egyértelműen saját magunkat okolhatjuk a vereségért. Ilyen játékkal, amit ezen a mérkőzésen mutattunk, semmiképpen nem érdemeltük volna meg a győzelmet. A mérkőzés egyes szegmentjeiben lehetett látni némi pozitívumot, de összességében abszolút saját szintünk alatt teljesítettünk. Mindenkinek el kell gondolkodnia a hibáinkon egyéni és csapatszinten is, és mindenképpen magasabb szintű munkát kell az edzésekbe fektetnünk, hogy elkerüljük az ehhez hasonló vereségeket. Gratulálunk az Elite-Basket csapatának. Reméljük, hogy következő meccsünkön tudunk javítani.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…