Gyenge utolsó 3 perc

Óbudai Kaszások KA (NB1)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Horváth Lajos, Csák Máté Károly, Rózsavölgyi Alexa

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2020-02-29 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli 17 29 19 26 91
Óbudai Kaszások KA (NB1) 19 19 31 16 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 32/15, Ondima 7/3, BENCSIK 14, Vígh 7/3, Bea 2
Cs: Jenei 7, Koflanovics 6/6, Vámos, Hegedűs, Reiter 4, Kovács 3/3, Keresztesi 3/3

1. félidő

A békési vereség után hosszú idő után léptünk újra pályára és feledtetni szerettük volna az akkori idegenbeli vereséget. Vendég rohammal kezdődött a mérkőzés, 6 perc után pedig sikerült egálra hozni az eredményt. Rosemond büntetői után pedig meg is szereztük a vezetést. Vígh és Ondima kosaraival pedig hat pontra duzzadt előnyünk. Fegyelmezetlen védekezéseinket viszont azonnal kihasználta a vendég csapat, így nem tudtunk ellépni ellenfelünktől. Adok-kapok alakult ki az első negyed végén, de sikerült 19-17-es vezetéssel zárni az első játékrészt. Rosemond hárompontosával kezdtük a második negyedet, amire egyből érkezett a vásárhelyi tripla. Jó támadásvezetéseinkből sorra születtek a kosarak, ám védekezésbeli hibáink miatt mindig büntetni tudott a Vásárhely. 4 perc telt el a második játékrészben amikor ismét megszerezték a vendégek a vezetést, mely egészen 10 pontra nőtt. Rosemond két kosara törte meg pont nélküli perceinket, amihez Bencsik és Ondima is hozzátett. Végül 8 pontos hátránnyal kezdte meg csapatunk a félidei 15 perces pihenőt.

2. félidő

A második félidő első perceiben egyből egymásnak feszült a két csapat, oly annyira, hogy 2 percig kosár sem esett. Kemény fizikális mérkőzést alakult ki, amikor végre haza kosár született. Jenei majd később Bencsik is betalált, lendületbe hozva csapatunkat. Rosemond bravúr triplájával ismét közelebb lépett csapatunk. Ami nem volt elég, ismét ő volt eredményes a hárompontos vonalon túlról, ezzel 1 pontra zárkóztatva csapatunkat. 1 perccel a harmadik negyed vége előtt még vendég vezetést 61-63-as eredményt mutatott a tábla. Ám egy sikeres Rosemond akció után, a negyed végén 69-65-ös hazai vezetést láthattak a nézők. Az utolsó negyedben sem lassított csapatunk a frissel beállt Koflanovics triplával „jelentkezett be” a meccsbe. Majd dudaszóra Jenei dobott bravúros kosarat. 5 perccel a vége előtt azonban zárkózni kezdett ellenfelünk. A 36. percben pedig már 76-76 volt az eredmény. Majd át is vette a vezetést a vendégcsapat. 1 perc kosár nélkül telt el, majd Rosemond büntetővel zárkóztatta csapatunkat. Az idő telt, a Vásárhely pedig két hármast is értékesíteni tudott, ezután pedig csapatunk nem tudott zárkózni és így állt be a 85-91-es vendég siker.

Összegzés

Csalódottak vagyunk, ugyanis ezen a meccsen szerettük volna feledtetni a Békésen elszenvedett vereséget. Nagyon jól kezdtük a találkozót, már akkor látszott, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés. Sajnos a második negyedünk nem sikerült jóra, amit ki is használt a vendégcsapat. Pozitív, hogy ez után egy bravúros harmadik negyeddel nem hogy partiba, de szép előnyt szerezve kezdtük meg az utolsó játékrészt. Az utolsó negyedben viszont valami elromlott és egész egyszerűen sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem működött. Az utolsó 3 percben egyszerűen képtelenek voltunk betalálni, amit ki is használt a Vásárhely. Így nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Fájó vereség, mert a kezünkben volt a mérkőzés de sajnos egy meccs 40 percig tart nem csak 37.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30