Győzelem

Helyszín: Benkő István Ált. Iskola 1043.Nyár.u 3

Játékvezetők: SZENTPÁLI-GAVALLÉR CSABA, Horváth Péter

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-12-18 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
KLKA/A 20 4 17 14 55
Óbudai Kaszások U16 13 18 21 18 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Balogh 25/12, Patrik-Pirk 21/6, Kiss 2,Lontay 2, Herbák 2
Cs: Krajcsi 9,Goór 4,Zádor 5/3,Lakatos

1. félidő

Hosszú idő után végre játékra jelentkezett Patrik-Pirk csapatunk motorja, ámbár perc limiten volt, de ennek ellenére mindenképpen pozitívan hatott a csapatra az ő visszatérése. Ellenfelünk a csoportot vezető KLKS volt, akik eddig ellentmondást nem tűrően győzték le aktuális ellenfeleiket a bajnokságban. Hiába kezdtük jól a mérkőzést, sajnos először két szerencsétlen sérülés megfogta a társaságot, utána pedig ellenfelünk zóna védekezésre való átállása kis zavart okozott a fejekben a negyed közepétől kezdve. Egy szerencsétlen betörés után Kiss csukló sérülést szenvedett a mérkőzés 4 percében, Lontay pedig egy rossz ütközés után a derék fájdalom miatt szált ki az ütközetből már az első negyedben. A második negyed elején megbeszéltük mire figyeljünk ellenfelünk 1-3-1 zóna védekezése ellen, sokkal koncentráltabb játékot kértem a fiúktól, több szerzett labda utáni gyors kontrát, aminek következtében nagyon sok rendezetlen védelem elleni kosarat tudtunk szerezni. Védekezésünk ebben a negyedben nagyon összeállt, sok labdát tudtunk szerezni, kevés 2-3 szándékot engedtünk ellenfelünknek.

2. félidő

A második félidőben nem engedtünk ki folyamatosan növeltük az előnyünket a mérkőzés végéig. Támadásban extrábbnál extrább kosarakat szereztünk. A Balogh,Patrik-Pirk duó szebbnél szebb kosarakkal demoralizálta ellenfelünket. Elmondható az egész csapatról, hogy bárki is került a pályára mindenki hozzátudott tenni a játékhoz. Hol egy jó védekezéssel, szerzett labdával, asszisztal avagy fontos le pattanókkal toltuk előre a csapat szekerét. A mérkőzés utolsó perceiben már nem volt kérdés a győztes kiléte egy masszív 20 pontos előnyt tudtunk kialakítani, amiből megis őriztünk a végére. Ezzel a sikerrel egy komoly skalpot szereztünk és újra a saját kezünkbe került a lehetőség, hogy megnyerjük a csoportot, ha hozzuk a hátralévő mérkőzéseket.

Összegzés

Erről a mérkőzésről csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni. Eleve ahogy a hét kezdődött már nem vetített elő ilyen elképesztően magabiztos sikert. Pusztai és Michel sérülés, illetve betegség miatt kidőltek a csapatból. A mérkőzés első negyedében kidőlt még két játékos sérülés miatt, aminek következtében rotációs lehetőségeink igencsak megcsappantak. Mindezeken túlléptek a fiúk és olyan tüzet láttam bennünk, amit eddig a szezon során egyszer sem. Jó volt látni ezt a mentális erőt, ezt a teljesítményt, amit tudtuk, hogy bennük van, de valahogy sose akart kijönni. Remélem ez a mérkőzés átszakit egy gátat bennünk és végre azt az arcát tudja mutatni ez a társaság, ami reálisan bennük van.

Hasonló tartalmak


  • Gratulálok a Jászberénynek, jó csapatot hoztak össze a piros csoportos bajnokságra. A most érkezett két játékossal – Dukiccsal és Kucsorával – tovább erősödtek. Én elégedett vagyok a saját…

    Bajnokság: NB1

    Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 17:30


  • Igazi rangadó volt ez a mérkőzés. Egyik csapat sem tudott igazán ellépni a másiktól, ez pedig 40 perces izgalmat hozott. Az ilyen mérkőzések adnak hozzá igazán egy játékos…

    Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

    Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 19:30