Győzelem a nyitányon

Helyszín: 1048 Budapest, Hajló u.2.

Játékvezetők: Csoma Viktor, Korompai Zsolt

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-09-21 11:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF/B 2 16 6 5 29
Serdülő U13 42 28 16 31 117

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: NÉMETH A. 14, SÁRVÁRY 18, HORVÁTH B. 12, KŐSZEGHY 8, Lückl 5, OROSHÁZI 18, LOVAS 8, LUGOSSY 8, HERCZEG 12, JÓJÁRT 8, Köcse 2, DÓZSA 4.

1. félidő

Az öltözőben arról beszélgettünk a mérkőzés előtt, hogy – a helyszínre mankóval érkező – Bence bácsinak mutassuk meg, hogy nem tétlenkedtünk az utóbbi hetekben. Ennek érdekében át is beszéltük a legfontosabb tanultakat.
A meccs és a szezon első óbudai kosarát a most debütáló Lugossy Dávid szerezte. A fojtogató védekezésünk számos labdaszerzést szült a folytatásban, amiket gyors kosarakra tudtunk váltani. A nyolcadik percben már 34:0-ra vezettünk, így visszahúzódtunk a palánkunk elé.
A második negyedben annyi változás történt, hogy a BLF magas játékosát nehezen tudtuk tartani, így indokolatlanul sok kosarat kaptunk. Ezzel szemben a támadó térfélen sok szép megoldásunk volt, önzetlenül járattuk a labdát.

2. félidő

Bár az U14-es szabályok már nem írják elő, mi a folytatásban is két váltással játszottunk, melynek köszönhetően mindenki hasonló játékidőt tölthetett a pályán. A produkciónk minősége tovább javult, hiszen sokkal többet passzoltunk a felállt védelem ellen (ami látszólag feleslegesnek tűnt és kevesebb pontot hozott, de így már sokkal előremutatóbb volt), valamint az ellenfél legjobbja is kevésbé tudott dominálni. A 100.pontot az U12-es korú Németh Atilla dobta.

Összegzés

A negyven perc egésze nehezen értékelhető, hiszen a hasonló korú és alkatú újpalotai ellenfelünk még nem tart ott, ahol mi. Próbáltunk ennek megfelelően minden negyed második felében visszahúzódni, ezzel is teret engedve neki a felállt védelem elleni játékra.
Gratulálunk „újoncainknak”: a már említett Lugossy Dávid mellett Jójárt Zénó is élete első kosaras bevetését teljesítette, a nyáron érkező Lovas Kristóf pedig most viselhette először a Kaszások mezét.
Reméljük, a látottak Bence bácsi tetszését is elnyerték!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00