Győzelem a nyitányon

Helyszín: 1048 Budapest, Hajló u.2.

Játékvezetők: Csoma Viktor, Korompai Zsolt

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-09-21 11:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF/B 2 16 6 5 29
Serdülő U13 42 28 16 31 117

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: NÉMETH A. 14, SÁRVÁRY 18, HORVÁTH B. 12, KŐSZEGHY 8, Lückl 5, OROSHÁZI 18, LOVAS 8, LUGOSSY 8, HERCZEG 12, JÓJÁRT 8, Köcse 2, DÓZSA 4.

1. félidő

Az öltözőben arról beszélgettünk a mérkőzés előtt, hogy – a helyszínre mankóval érkező – Bence bácsinak mutassuk meg, hogy nem tétlenkedtünk az utóbbi hetekben. Ennek érdekében át is beszéltük a legfontosabb tanultakat.
A meccs és a szezon első óbudai kosarát a most debütáló Lugossy Dávid szerezte. A fojtogató védekezésünk számos labdaszerzést szült a folytatásban, amiket gyors kosarakra tudtunk váltani. A nyolcadik percben már 34:0-ra vezettünk, így visszahúzódtunk a palánkunk elé.
A második negyedben annyi változás történt, hogy a BLF magas játékosát nehezen tudtuk tartani, így indokolatlanul sok kosarat kaptunk. Ezzel szemben a támadó térfélen sok szép megoldásunk volt, önzetlenül járattuk a labdát.

2. félidő

Bár az U14-es szabályok már nem írják elő, mi a folytatásban is két váltással játszottunk, melynek köszönhetően mindenki hasonló játékidőt tölthetett a pályán. A produkciónk minősége tovább javult, hiszen sokkal többet passzoltunk a felállt védelem ellen (ami látszólag feleslegesnek tűnt és kevesebb pontot hozott, de így már sokkal előremutatóbb volt), valamint az ellenfél legjobbja is kevésbé tudott dominálni. A 100.pontot az U12-es korú Németh Atilla dobta.

Összegzés

A negyven perc egésze nehezen értékelhető, hiszen a hasonló korú és alkatú újpalotai ellenfelünk még nem tart ott, ahol mi. Próbáltunk ennek megfelelően minden negyed második felében visszahúzódni, ezzel is teret engedve neki a felállt védelem elleni játékra.
Gratulálunk „újoncainknak”: a már említett Lugossy Dávid mellett Jójárt Zénó is élete első kosaras bevetését teljesítette, a nyáron érkező Lovas Kristóf pedig most viselhette először a Kaszások mezét.
Reméljük, a látottak Bence bácsi tetszését is elnyerték!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…