Győzelem a nyitányon

Helyszín: 1048 Budapest, Hajló u.2.

Játékvezetők: Csoma Viktor, Korompai Zsolt

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-09-21 11:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF/B 2 16 6 5 29
Serdülő U13 42 28 16 31 117

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: NÉMETH A. 14, SÁRVÁRY 18, HORVÁTH B. 12, KŐSZEGHY 8, Lückl 5, OROSHÁZI 18, LOVAS 8, LUGOSSY 8, HERCZEG 12, JÓJÁRT 8, Köcse 2, DÓZSA 4.

1. félidő

Az öltözőben arról beszélgettünk a mérkőzés előtt, hogy – a helyszínre mankóval érkező – Bence bácsinak mutassuk meg, hogy nem tétlenkedtünk az utóbbi hetekben. Ennek érdekében át is beszéltük a legfontosabb tanultakat.
A meccs és a szezon első óbudai kosarát a most debütáló Lugossy Dávid szerezte. A fojtogató védekezésünk számos labdaszerzést szült a folytatásban, amiket gyors kosarakra tudtunk váltani. A nyolcadik percben már 34:0-ra vezettünk, így visszahúzódtunk a palánkunk elé.
A második negyedben annyi változás történt, hogy a BLF magas játékosát nehezen tudtuk tartani, így indokolatlanul sok kosarat kaptunk. Ezzel szemben a támadó térfélen sok szép megoldásunk volt, önzetlenül járattuk a labdát.

2. félidő

Bár az U14-es szabályok már nem írják elő, mi a folytatásban is két váltással játszottunk, melynek köszönhetően mindenki hasonló játékidőt tölthetett a pályán. A produkciónk minősége tovább javult, hiszen sokkal többet passzoltunk a felállt védelem ellen (ami látszólag feleslegesnek tűnt és kevesebb pontot hozott, de így már sokkal előremutatóbb volt), valamint az ellenfél legjobbja is kevésbé tudott dominálni. A 100.pontot az U12-es korú Németh Atilla dobta.

Összegzés

A negyven perc egésze nehezen értékelhető, hiszen a hasonló korú és alkatú újpalotai ellenfelünk még nem tart ott, ahol mi. Próbáltunk ennek megfelelően minden negyed második felében visszahúzódni, ezzel is teret engedve neki a felállt védelem elleni játékra.
Gratulálunk „újoncainknak”: a már említett Lugossy Dávid mellett Jójárt Zénó is élete első kosaras bevetését teljesítette, a nyáron érkező Lovas Kristóf pedig most viselhette először a Kaszások mezét.
Reméljük, a látottak Bence bácsi tetszését is elnyerték!

Hasonló tartalmak

 • U14 Fiú B
 • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00

 • Dolgoznunk kell a második negyeden, illetve újra egészségessé kell válnia csapatnak. Nagyon pozitív a második félidőben tapasztalható akarat, amivel kimegyünk, erre építünk.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-11-26 Kezdés: 11:00

 • U16 Leány
 • Odafigyelésben és erőszakosságban sokkal többet kell beleraknunk egy ilyen szívós ellenféllel szemben. Nem adhatjuk meg magunkat a körülményeknek vagy a játékvezetői felfogásnak. Ma mi voltunk a puhányabbak ebben.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2022-11-27 Kezdés: 15:00