Győzelem a rangadón

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Balogh Gyula, Horváth Csongor Béla, dr. Szakáll István

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások (NB1) 19 19 22 19 79
Újpest-MT 15 16 26 13 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 20/9, ONDIMA 10/3, Bencsik 8, Vígh 4, Jenei 6

Cs: Kovács, Koflanovics 3/3, VÁMOS 26/12, Reiter 2.

1. félidő 

Jenei visszarakott labdájával kezdtük meg a rangadót. Kemény, fizikális mérkőzésre lehetett számítani ami már az első percekben megmutatkozott. Minden kosarunkra volt válasza az Újpestnek. Bencsik hárompontosával 9-8 után, egy kisebb kihagyást követően 9-15-re meglépett ellenfelünk. Rosemond triplájával és Vámos büntetőivel igyekezett csapatunk zárkózni. Végül Ondima tempójával zártuk, vezetéssel az első negyedet (19-15). Vámos gyors két kosarával tovább növeltük előnyünket. Fegyelmezett védekezéssel és pontos támadásvezetéssel irányította mérkőzést csapatunk. Ám sérülés nélkül sajnos nem tudott lezajlani a játék, egy szerzett labda után Surmann Gábor komolynak tűnő térdsérülést szenvedett, neki ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk! Az első félidő a Bencsik-Rosemond duó kosaraival zárult és egészen szép, 7 pontos hazai vezetéssel kezdték 15 perces szünetüket a csapatok.

2. félidő 

A félidei dobóversenyt Korompay Dénes nyerte (U16), gratulálunk neki!

Újpesti kosárral kezdődött a második félidő amire gyorsan jött két sikeres Vámos büntető. Majd Rosemond 7 pontos 1 perce 10 pontra növelte a differenciát. Agresszív egészpályás védekezésünkkel meggyűjt a baja az Újpest csapatának. Egy gyors vendég rohanásnak köszönhetően azonban 1 pontos különbség is volt a harmadik negyedben. Majd Vámos 1 büntetőjének és Vígh dudaszóra bedobott hárompontosának köszönhetően 60-57-es eredménnyel kezdődött az utolsó játékrész. Vámosnak a negyedik negyedben sem hagyott alább kedve, két hárompontos akcióját még Koflanovics is megtoldotta eggyel. Az utolsó percekben még volt egy 4 pontra zárkózása ellenfelünknek. Ám nem hagytuk közelebb jönni őket. Precíz támadásainkat kosárral fejeztük be és az Újpest nem talált rést védekezésünkön sem. Vámos 3 büntetőből szerzett pontjaival zárult és végül 9 pontos  győzelmet arattunk a Zöld csoport rangadóján.

Összegzés 

Ha ránézünk a tabellára láthatjuk, hogy egy nagyon fontos találkozón sikerült győzelmet aratnunk. Egy nagyon erős Újpestet sikerült megvernünk, akik az előző fordulóban a második helyen tanyázó Cegléded verték meg. Lélektanilag is fontos győzelem volt ez. A fiúknak mindent sikerült betartani, amit a mérkőzés elején megbeszéltünk. Csapatként működtek együtt mind támadásban és védekezésben. Az eladott labdáinkon még mindig lehetne lefele faragni, ami mérkőzések óta probléma nálunk.  Jó volt nézni a csapatot, gratulálok nekik! Rövid pihenő következik, ugyanis szerdán Hódmezővásárhelyre utazunk. Várjuk a megmérettetést! Hajrá Kaszások!

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak