Győzelem, irány az A csoport

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: : Hegedűs Attila, Ürögi Zsolt

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2022-02-19 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Keresztúri SE 15 16 12 15 58
Serdülő U14 19 15 20 8 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Demeter-Nyitrai 6, HALÁSZ 11, Tóth 4, Grósz 4, Kun
MIHÁLYI 10, Zádor 10, RAJ 6, Paár 3, Farkas 2, Kocsis 4, Mácza 2

1. félidő

Nagy lendületet vettünk az első percektől kezdve, viszont sorozatosan pofonokat kaptunk válaszul. Próbáltunk védekezésben és támadásban is egy gyorsabb tempót diktálni, viszont mi voltunk azok, akik nem értek vissza és kaptuk sorra a gyorsindításos kosarakat. Néhány taktikai módosítással azonban sikerült kordában tartanunk az eredményt, az első negyedre pár ponttal előrébb tudtunk kerülni a keresztúriaknál. A második negyedben sem sikerült jelentős javulást mutatnunk, tompa védekezésünknek köszönhetően ellenfelünk szorosan a nyakunkban lihegett.

2. félidő

Bíztunk a 2. félidei meglódulásban, reméltük, hogy sikerül jobban felpörögnünk és egy kényelmes eredménybeli különbséget kialakítani. Ez a 3. negyedben sikerült is, volt, hogy 15 ponttal vezettünk, de sajnos fellángolásunk csak epizódtörténetnek bizonyult, ugyanis az utolsó játékrészben elfogytunk fizikálisan és fejben is, ellenfelünk pedig kihasználva ezt újra a közelünkbe került. Végül sikeresen jöttünk ki az ütközetből, ellenfelünknek nem sikerült fordítani.

Összegzés

A Budafok elleni meccshez képest a mérkőzésen mutatott energiaszint jelentősen alacsonyabb volt, viszont az mindenképpen pozitívumnak jegyezhető fel, hogy a végjátékot fegyelmezettebben tudtuk uralni. A mérkőzés megnyerése ennek köszönhető, ugyanis az utolsó 6 percet 11:4-re veszítettük el, viszont a kevés hátralévő időt jól ki tudtuk használni, és ellenfelünknek nem maradt a végén idő a fordításra. Nagyon erőlködős lett a vége, de örülünk, mert a győzelem meglett, így a következő fordulóban az A csoportban mérhetjük össze tudásunkat Budapest Régió legjobbjaival. Gratulálunk a Keresztúrnak is!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00