Győzelemmel fejeztük be az országos főtáblát

Helyszín: Hódtói Sportcsarnok

Játékvezetők: Czékmán Csaba, Jáhni Bence, VB elnök: Farkas Zoltá

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-04-28 11:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Bikák 21 13 12 31 77
Serdülő I. (ffi) 20 28 20 15 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kiss Koppány 1, KOCSIS MARCELL 11, Marossy Barnabás 2, MÁRKUS TAMÁS 8, BALOGH MÁTYÁS 4, SZABADOS BENJÁMIN 20/3, KOROMPAY DÉNES 15/3, Pintye Ákos 7, Zádor Zalán, Vermes Örs 8, Beke Botond 1, Patrik-Pirk Martin 4

1. félidő

Országos Főtábla VI – Y csoport tornájának Hódmezővásárhely adott otthont. Harmadik mérkőzésünket a hazai Vásárhelyi Bikák csapata ellen játszottuk. Ellenük játszottunk már a 4. főtáblán Sopronban. Akkor 27 ponttal bizonyultunk jobbnak. De nem volt reális a különbség, mert ellenfelünk sokkal korábban kelt és jóval többet utazott a torna helyszínére, ami nagy hatással volt a játékukra. Biztosak voltunk abban, hogy most hazai pályán ez egy másik mérkőzés lesz.
Első negyedben kiélezett párharc vette kezdetét. Védekezésben sokat hibáztunk, fél lábbal az öltözőben maradt a csapat. Második ötösünk el tudott lépni az ellenféltől. Védekezésben abszolút jól működött, az ellenfél szinte csak a büntetővonalról tudott kosarat dobni. Tördeltük a játékot, mellettünk most nem dobtak könnyű kosarakat.

2. félidő

Harmadik negyedben továbbra is mi diktáltuk a mérkőzés iramát. Több labdát szereztünk, ami után gyors lerohanásokkal könnyű kosarakat dobtunk. Záró részben nagyobb szerepet kaptak a fiatalok. A jövő évi serdülő csapatból 3-4-en pályán voltak egyszerre, és tisztességgel felvették a versenyt a náluk 1 évvel idősebb ellen. Védekezésben keményen küzdöttek, támadásban magas szintű játékot mutattak. De a fizikum sok mindent eldönt, így több kosarat kaptunk, mint dobtunk. Jövőbe mutató játékot láthattunk az egész csapatunktól!

Összegzés

2018/19-es országos főtábla ütközeteink ezennel véget értek. 1 hétvége, 3 mérkőzés, 3 győzelemmel sikerült lezárnunk. Tanulságos mérkőzéseket játszhattunk mind a 6 főtáblán, ahol nálunk szinte fizikálisan csak erősebb csapatok ellen kellett pályára lépnünk. Csapatunkban több fiatal serdülő is játszott, és kaptak aktív játékperceket. A fizikális hátrány minket minden meccsen 120%-os összpontosításra kényszerített, hogy partiban tudjunk maradni, és legyen esélyünk a győzelemre. Idővel megtanultuk szívvel és akaraterővel kiegyensúlyozni a különbséget, és ez által nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. Fejlődésünk töretlen! Hajrá Óbuda!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00