Győzelemmel kezdtük a Budapest bajnokságot

Serdülő (női)

Helyszín: Csata utca

Játékvezetők: Horváth Kinga, Szilágyi Tamás

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-15 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Csata Pacik 7 12 7 10 36
Női Serdülő 23 19 10 16 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Bene 2, Bobvos 4, Csicsvári 2, Csocsán 2, Csonka 2, CZIRKOS 23, Henglár, KRONAVETTER 10, Mahmoud 2, MAROSVÖLGYI 15/3, Rompos 2, STERBENZ 4

1. félidő

Vasárnap elkezdődött a budapesti leány serdülő bajnokság is. Sok arrébb tett meccs után léptünk pályára először az idei kiírásban. Ebben a bajnokságban U13-as csapatunkkal szereplünk első ellenfelünk pedig a Csata U12-es lányai voltak.
Fizikálisan abszolút erősebbek voltunk, célunk volt agresszív, gyors kosárlabdát játszani a mérkőzésen. Rögtön az első negyedben pályára is tettük, amit látni szeretnénk. Agresszívan letámadtunk többször is nagyon nehezen hozták át vagy nem hozták át a labdát. Támadásunk is jó volt Lili és Zsófi vezetésével jól működött előre játékunk.
Második negyed elkezdésével nem lehettünk elégedettek, sokszor vertek meg minket egy leütéssel, támadásban meg pontatlanul kezdtünk. A negyed közepére megérkezett ez az ötösünk is és egy kis hullámvölggyel ugyan (zsinór 3 eladott labda a 8. perc környékén), de igyekezett feledtetni a gyenge kezdést.

2. félidő

Rövid szünet után rögtön kezdtük a következő félidőt. A negyed elején megint nem volt elég szigorú a védekezésünk, támadásban pedig nem találtuk a gyűrűt. Védekezésen változtattunk, támadásban azonban egész negyedben gyenge és pontatlan teljesítményt nyújtottunk. Bő rotációval játszottunk mind a 12 keretben lévő játékosunk felkerült már a harmadik negyedben és ami dicsérendő, hogy védekezésben mindenki jól szállt be.
A záró játékrész 6-8. percében kaptunk 10 pontot, a többi részében jól védekeztünk, de támadásba továbbra is sok hiba csúszott be.

Összegzés

Idén először játszottunk ebben az összeállításban, az látszott hogy a játékkapcsolatok, szerepvállalások nem elég kiforrottak még. A védekezésbeli hozzáállással-agresszivitással meg lehetünk elégedve, mindenki hajtotta az ellenfelét, egy két fegyelmi hiba volt, amik ha nincsenek akkor a kosarak nagy részét elkerültük volna. Támadásban sokkal jobban kell olvasni az ellenfél védekezését, és még kevesebb hibát csinálni, megint 20 eladott labdánk volt, amiből legalább 7-8 nem kikényszerített, elkerülhető volt. Zsófi – Lili – Panka játéka kifejezetten tetszett, de rajtuk kívül is mindenki hozzátett a sikerhez! Gratulálok a győzelemhez, az egy évvel fiatalabb ellenfél ellen „kötelező” is volt behúzni a meccset, pénteken folytatás Kőbányán! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…