Győzelemmel kezdtük a Budapest bajnokságot

Serdülő (női)

Helyszín: Csata utca

Játékvezetők: Horváth Kinga, Szilágyi Tamás

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-15 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Csata Pacik 7 12 7 10 36
Női Serdülő 23 19 10 16 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Bene 2, Bobvos 4, Csicsvári 2, Csocsán 2, Csonka 2, CZIRKOS 23, Henglár, KRONAVETTER 10, Mahmoud 2, MAROSVÖLGYI 15/3, Rompos 2, STERBENZ 4

1. félidő

Vasárnap elkezdődött a budapesti leány serdülő bajnokság is. Sok arrébb tett meccs után léptünk pályára először az idei kiírásban. Ebben a bajnokságban U13-as csapatunkkal szereplünk első ellenfelünk pedig a Csata U12-es lányai voltak.
Fizikálisan abszolút erősebbek voltunk, célunk volt agresszív, gyors kosárlabdát játszani a mérkőzésen. Rögtön az első negyedben pályára is tettük, amit látni szeretnénk. Agresszívan letámadtunk többször is nagyon nehezen hozták át vagy nem hozták át a labdát. Támadásunk is jó volt Lili és Zsófi vezetésével jól működött előre játékunk.
Második negyed elkezdésével nem lehettünk elégedettek, sokszor vertek meg minket egy leütéssel, támadásban meg pontatlanul kezdtünk. A negyed közepére megérkezett ez az ötösünk is és egy kis hullámvölggyel ugyan (zsinór 3 eladott labda a 8. perc környékén), de igyekezett feledtetni a gyenge kezdést.

2. félidő

Rövid szünet után rögtön kezdtük a következő félidőt. A negyed elején megint nem volt elég szigorú a védekezésünk, támadásban pedig nem találtuk a gyűrűt. Védekezésen változtattunk, támadásban azonban egész negyedben gyenge és pontatlan teljesítményt nyújtottunk. Bő rotációval játszottunk mind a 12 keretben lévő játékosunk felkerült már a harmadik negyedben és ami dicsérendő, hogy védekezésben mindenki jól szállt be.
A záró játékrész 6-8. percében kaptunk 10 pontot, a többi részében jól védekeztünk, de támadásba továbbra is sok hiba csúszott be.

Összegzés

Idén először játszottunk ebben az összeállításban, az látszott hogy a játékkapcsolatok, szerepvállalások nem elég kiforrottak még. A védekezésbeli hozzáállással-agresszivitással meg lehetünk elégedve, mindenki hajtotta az ellenfelét, egy két fegyelmi hiba volt, amik ha nincsenek akkor a kosarak nagy részét elkerültük volna. Támadásban sokkal jobban kell olvasni az ellenfél védekezését, és még kevesebb hibát csinálni, megint 20 eladott labdánk volt, amiből legalább 7-8 nem kikényszerített, elkerülhető volt. Zsófi – Lili – Panka játéka kifejezetten tetszett, de rajtuk kívül is mindenki hozzátett a sikerhez! Gratulálok a győzelemhez, az egy évvel fiatalabb ellenfél ellen „kötelező” is volt behúzni a meccset, pénteken folytatás Kőbányán! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00