Győzelemmel kezdtünk a Piros csoportban

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Hervay Tibor, Nepp László Oszkár, Ntasis Lazaros

Nézők száma: 70

Mérkőzés időpontja: 2021-09-25 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 27 17 16 14 89
Salgótarjáni KSE 24 14 13 23 84

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: CZURA 31/6, Vas-Teplán 3/3, FEKETE 28/18, CZIRBUS 15, Horváth 2

Cs: Kalassai 3/3, Ruják 2, Perunicic 3/3, Bencsik 2, Vigh, Hegedűs M., Konta

1. félidő 

Alaposan átalakuló csapatunk első bajnoki mérkőzése a Salgótarján ellen következett. Hosszú és sikeres felkészülést tudhatott magának a csapat, így bizakodva vártuk az első megmérettetést. Nehéz ellenfélre számítottunk ugyanis a Tarján évek óta a piros csoport élbolyához tartozik. Remek és pontgazdag első negyeddel kezdtük a mérkőzés, amit tovább tudtunk vinni a második játékrészbe is. Remek ritmusban játszott a csapat, támadásban jól járt a labda és mindig meg tudtuk találni az üres embereket. Fekete villanásaival pedig tudtuk tartani előnyünket az első félidő végéig.

2. félidő 

A harmadik negyedben is sikerült hozni, az első félidőben mutatott játékot és egyszerűen nem volt ellenszere a Salgótarjánnak a támadásaink ellen. Az utolsó játékrészben kicsit szétesett a védekezésünk. Sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, de sikerült bravúros dobásokat is értékesíteniük. A hajrában kulcs szituációkban is betaláltak és sikerült kiegyenlíteniük a dudaszó előtt, így jöhetett a hosszabbítás. Csapatunk összeszedte magát a ráadásra és sikerült higgadt játékkal, végül 5 pontos különbséggel megnyerni a mérkőzést.

Összegzés 

“Minden bajnokság kezdete nehéz, pláne úgy, hogy a zöld csoportból fölkerülünk a pirosba csoportba, én úgy gondolom, hogy nagyon nagy szívvel játszottunk egész mérkőzésen, a harmadik negyedben sok közeli dobásunk nem ment be, és ezzel sikerült magunkra húzni az ellenfelet. Úgy gondolom, hogy a Salgótarján egy nagyon jó csapat, és az a fontos, hogy a bajnokságot egy győzelemmel tudtuk kezdeni, de ez nem azt jelenti, hogy bármi különleges történt, csak így kell tovább dolgozni és készülni a következő mérkőzésre.”

Egy nagyon jó mérkőzésen sikerült megszereznünk a győzelmet. Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a szezont. Ez sikerült is. A Salgótarján egy nagyon erős ellenfél, akivel sok csapatnak meg fog gyűlni a baja. Örülünk a győzelemnek, de készülünk tovább a TF elleni mérkőzésre.

Hasonló tartalmak

 • Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a főtáblára jutottunk -teljes egészében- fiatal serdülő csapatunkkal! Rajtunk kívül ezt mindössze 5 csapat mondhatja el magáról az országban: 3 kiemelt akadémia és 2 további akadémia!!!

  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, ellenben nagyon nehéz lesz ???? ???? viszont ez kitűnő tapasztalatot…

 • 1. mérkőzés   

  Jó ismerősünk, a Vasas/B csapata ellen kezdtük meg a főtáblás szereplésünket a hétvégén. (ez volt a két csapat 4 mérkőzése a szezonban) Mivel tudtuk, hogy a legjobbjaik az A csapattal vannak vidéken, úgymond „kötelező” győzelemre készültünk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok,…

 • Fontos téttel bírt ez a találkozó. Győzelem esetén, a csoportunk 3. helyén juthattunk tovább, vereség esetén, csak a 4. helyen és rosszabb esélyekkel várhattuk volna a további küzdelmeket.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-28 Kezdés: 10:45

 • Hazai pályán meg tudtuk verni a Meafc csapatát, de tisztában voltunk vele, hogy idegenben ez bizony bravúr lenne. Kifejezetten jó meccset játszottunk, egészen az utolsó pillanatig megvolt az…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-25 Kezdés: 16:00