Győzelemmel rajtolt a felnőtt csapat

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Major Ádám, Varga-Záray Katalin, Kruk Melinda, Ell.: Hartyányi Zsolt

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2019-09-20 19:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 17 16 12 20 65
KTE-Duna Aszfalt 12 15 7 27 61

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Rosemond 10, Ondima 10/6, BENCSIK 13/3, Vígh 5/3, Jenei

Cs: VÁMOS 23/21, Bea 4, van der Meer, Kovács, Koflanovics, Reiter.

1. félidő

Tipikus első bajnoki mérkőzést játszottunk tele kapkodással, pontatlansággal, hullámzással… Viszont a védekezésünk végig elfogadható szinten volt és alacsony pontszámon sikerült tartani az ellenfelünket, akiknek a játékosai nap mint nap a kecskeméti felnőtt csapattal készülnek, edzenek, és fiatal koruk ellenére nagyon kiszámítható, érett kosárlabdát szoktak játszanak. Az ellenfelünk sérülés, illetve a játékengedély hiánya miatt nem tudta szerepeltetni két meghatározó játékosát (itt lent említem a nevüket, illetve pár mondattal elemzem őket), de így is komoly játékerőt képviseltek, és megnehezítették a dolgunkat.

 1. A kecskeméti felnőtt csapat új szerzeménye igen tehetséges Lewis Chester, aki Vasas Akadémia neveltje volt és tavaly az amerikai egyetemi bajnokság NCAA II-ben szerepelt, akit hazatérve nagy reményekkel igazolta a kecskeméti csapat. Chetinek a mérkőzés napján a reggeli edzésen sérült meg a bokája, így bár ott volt a meccsen és melegített is, de nem tudta vállalni a játékot.
 2. Szintén új szerzemény és nagyon tehetséges utánpótlás válogatott játékosa Varga Balázs, aki Kőbányán kezdett kosárlabdázni, majd Honvéd csapatához igazolt, és onnan pedig Kecskemétre igazolt át idény nyáron, játékengedély hiánya miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést.

Nagy nehezen lendült bele mindkét csapat az első percekben. Az igaz áttörést az első 2 negyedben  Vámos Laci beállása hozta, aki lendületet hozott a támadójátékunkba, és nagyon jó százalékkal (7/9, 78%) dobta a 3 pontosokat egész mérkőzésen, emellett jól védekezett és leszedte a támadólepattanókat is. Így sikerült 6 pontos előnnyel befejezni a félidőt.

2. félidő

A szezon első félidei dobóversenyét Kronavetter Lili nyerte, aki leány U14-es csapatunkban pattogtat. Gratulálunk!

Az öltözőben azt kértem a fiúktól, hogy tartsuk meg a jó védekezésünket, de emellett sokkal jobban kell kizárni, illetve leszedni a védőlepattanókat, támadásban pedig precízebben kell játszani. Sajnos ezt nem sikerült maradéktalanul végrehajtani, mert bár sokkal jobban szedtük a lepattanókat, illetve nem engedtük az ellenfelünknek támadólepattanót szedni (az első fél időben tizenkettőt, a másodikban pedig csak négyet szedtek le), de nem tudtunk érdemben jobb, pontosabb támadójátékot bemutatni. Ezzel együtt, köszönhetően a jól működő védekezésünknek a harmadik negyed végén 11 ponttal vezettünk. Természetesen, mint ahogy szoktuk, egész mérkőzés alatt próbáltunk nagy iramot diktálni támadásban, illetve nagy nyomást gyakorolni az ellenfelünkre védekezésben. Ebbe a negyedik negyed vége felé mi magunk is belefáradtunk, és eléggé visszaesett a támadójátékunk, így sikerül izgalmassá tenni a meccs végét. Rosemond keze az utolsó percben nem remegett és 4-ből 4 büntetőt bedobott, ezzel az ellenfelünk utolsó rohamát sikerült megsemmisítenünk.

Összegzés

Mindig nagyon nehéz egy bajnokságot jól kezdeni, ezzel most is szembesülnünk kellett. Döcögősek, illetve nehézkesek volt a támadásaink. Agresszív egészpályás védekezésünkkel óriási nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfelünkre egész mérkőzés alatt, és véleményem szerint ezt hozta a sikert a csapatunk számára. Azt viszont rögtön hozzá kell tennem, hogy ebben az igen kiegyenlített bajnokságban, ennél sokkal többet kell kihoznunk magunkból, a sikeres szereplés érdekében.

Köszönjük a szurkolók támogatását. Jó érzés volt látni, hogy a hétköznap esti kezdés ellenére szép számban jöttek el megnézni a mérkőzést. Szuperek voltatok! Várunk titeket legközelebb is!

Hasonló tartalmak

 • Ez a mérkőzés ajándék volt. A csapat bizonyította, hogy az eddig 7-0 győzelmi sorozat nem a véletlen műve. A szűkebb rotáció ellenére mindenki odatette magát amikor a pályára…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2021-01-16 Kezdés: 14:30

 • Egyszerű matematika: azok az ellenfeleink, akiknek a mostani helyzetben van lehetősége 2x-3x többet edzeni nálunk, előbb-utóbb lehagynak minket. Különösen igaz ez a mérkőzések utolsó periódusára. Ezzel nehéz mit…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2021-01-17 Kezdés: 14:00

 • Ki lehet kapni, de nem így! Orbán immáron sokadszorra hozott extrát, rossz belegondolni mi lett volna, ha neki sem megy. Mellette még talán Szántó és Bulyovszky az, akik…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2021-01-16 Kezdés: 17:00

 • Megint egy nagyon kétszínű mérkőzésen arattunk győzelmet. Érződött ,hogy fizikálisan nem vagyok ideális állapotba a sok mérkőzés miatt,de megint kitudtunk egy nagyobb előnyt alakítani amivel akár tudtunk is…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2021-01-13 Kezdés: 19:00