Győzelemmel rajtolt a felnőtt csapat

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Major Ádám, Varga-Záray Katalin, Kruk Melinda, Ell.: Hartyányi Zsolt

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2019-09-20 19:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 17 16 12 20 65
KTE-Duna Aszfalt 12 15 7 27 61

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Rosemond 10, Ondima 10/6, BENCSIK 13/3, Vígh 5/3, Jenei

Cs: VÁMOS 23/21, Bea 4, van der Meer, Kovács, Koflanovics, Reiter.

1. félidő

Tipikus első bajnoki mérkőzést játszottunk tele kapkodással, pontatlansággal, hullámzással… Viszont a védekezésünk végig elfogadható szinten volt és alacsony pontszámon sikerült tartani az ellenfelünket, akiknek a játékosai nap mint nap a kecskeméti felnőtt csapattal készülnek, edzenek, és fiatal koruk ellenére nagyon kiszámítható, érett kosárlabdát szoktak játszanak. Az ellenfelünk sérülés, illetve a játékengedély hiánya miatt nem tudta szerepeltetni két meghatározó játékosát (itt lent említem a nevüket, illetve pár mondattal elemzem őket), de így is komoly játékerőt képviseltek, és megnehezítették a dolgunkat.

 1. A kecskeméti felnőtt csapat új szerzeménye igen tehetséges Lewis Chester, aki Vasas Akadémia neveltje volt és tavaly az amerikai egyetemi bajnokság NCAA II-ben szerepelt, akit hazatérve nagy reményekkel igazolta a kecskeméti csapat. Chetinek a mérkőzés napján a reggeli edzésen sérült meg a bokája, így bár ott volt a meccsen és melegített is, de nem tudta vállalni a játékot.
 2. Szintén új szerzemény és nagyon tehetséges utánpótlás válogatott játékosa Varga Balázs, aki Kőbányán kezdett kosárlabdázni, majd Honvéd csapatához igazolt, és onnan pedig Kecskemétre igazolt át idény nyáron, játékengedély hiánya miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést.

Nagy nehezen lendült bele mindkét csapat az első percekben. Az igaz áttörést az első 2 negyedben  Vámos Laci beállása hozta, aki lendületet hozott a támadójátékunkba, és nagyon jó százalékkal (7/9, 78%) dobta a 3 pontosokat egész mérkőzésen, emellett jól védekezett és leszedte a támadólepattanókat is. Így sikerült 6 pontos előnnyel befejezni a félidőt.

2. félidő

A szezon első félidei dobóversenyét Kronavetter Lili nyerte, aki leány U14-es csapatunkban pattogtat. Gratulálunk!

Az öltözőben azt kértem a fiúktól, hogy tartsuk meg a jó védekezésünket, de emellett sokkal jobban kell kizárni, illetve leszedni a védőlepattanókat, támadásban pedig precízebben kell játszani. Sajnos ezt nem sikerült maradéktalanul végrehajtani, mert bár sokkal jobban szedtük a lepattanókat, illetve nem engedtük az ellenfelünknek támadólepattanót szedni (az első fél időben tizenkettőt, a másodikban pedig csak négyet szedtek le), de nem tudtunk érdemben jobb, pontosabb támadójátékot bemutatni. Ezzel együtt, köszönhetően a jól működő védekezésünknek a harmadik negyed végén 11 ponttal vezettünk. Természetesen, mint ahogy szoktuk, egész mérkőzés alatt próbáltunk nagy iramot diktálni támadásban, illetve nagy nyomást gyakorolni az ellenfelünkre védekezésben. Ebbe a negyedik negyed vége felé mi magunk is belefáradtunk, és eléggé visszaesett a támadójátékunk, így sikerül izgalmassá tenni a meccs végét. Rosemond keze az utolsó percben nem remegett és 4-ből 4 büntetőt bedobott, ezzel az ellenfelünk utolsó rohamát sikerült megsemmisítenünk.

Összegzés

Mindig nagyon nehéz egy bajnokságot jól kezdeni, ezzel most is szembesülnünk kellett. Döcögősek, illetve nehézkesek volt a támadásaink. Agresszív egészpályás védekezésünkkel óriási nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfelünkre egész mérkőzés alatt, és véleményem szerint ezt hozta a sikert a csapatunk számára. Azt viszont rögtön hozzá kell tennem, hogy ebben az igen kiegyenlített bajnokságban, ennél sokkal többet kell kihoznunk magunkból, a sikeres szereplés érdekében.

Köszönjük a szurkolók támogatását. Jó érzés volt látni, hogy a hétköznap esti kezdés ellenére szép számban jöttek el megnézni a mérkőzést. Szuperek voltatok! Várunk titeket legközelebb is!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…