Hajtottunk az utolsó sípszóig

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Bózsó Gábor, Mészáros Nándor

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-25 13:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MAFC Farkasrét 20 8 5 11 6 50
U11 Békási Kaszások 6 22 6 6 17 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: CZIRKOS Á.: 2, PAÁR Á.: 2, Felkai D.: 1, KOCSIS E.: 8, Baján D.: 0, Mogyorósi M.: 1, Juhász A.: 1, Tas B.: 2, ZÁDOR N.: 34, Henglár A.: 0, Kiss V.: 0, Szabó K.: 3,

1. félidő

A második mérkőzésünket rövid pihenő után a MAFC Farkasrét csapata ellen játszottuk.
Kíváncsian vártam, hogy hogyan fogjuk kezdeni a mérkőzést. Sajnos ugyanúgy, ahogyan az előzőt.
Védekezésben feleslegesen nyúlkáltunk, kiugráltunk, nem értünk vissza, nem értünk a támadó elé. 20 pontot kaptunk az első negyedben. A második negyedben viszont kapcsoltunk, és nem az előző mérkőzés negyedét játszottuk. Nimród egymaga ebben a negyedben 16 pontot dobott a 22-ből. Mellette még Adri, Kriszti és Paár Ákos szereztek pontokat. A büntetőkre így döntetlen állassal mehettünk.

2. félidő

Sikerült kétszer annyit bedobnunk, mint az első mérkőzésen, viszont ennél lehetne még jobb is.
A srácok hajtottak tovább, mindent beleadtak, hogy ezen a mérkőzésen mi legyünk a győztesek a legvégén. A harmadik negyedben nem született olyan sok kosár mind az előzőekben. Viszont az utolsó negyedben megint tudtunk egyet tekerni a fokozaton, és 17 pontot sikerült szerezünk, míg az ellenfélnek csak 6 pontot engedtünk. Most 4 pontos hátrányból sikerült az utolsó negyedben fordítanunk, és 7 ponttal nyerni.

Összegzés

Ugyan úgy kezdődött a mérkőzés, mint az első. Viszont sikerült korábban észbe kapni, és gyorsan felvenni a mérkőzés ritmusát. A második negyed után mindenki tudott változtatni, és elkezdtünk hajtani, küzdeni. Védekezésben sok hibát követtünk el, amit meg is bosszult az ellenfél. Az első mérkőzésen és ezen is rengeteg lepattanót szedett az ellenfél. Támadásban sikerült lendületesen játszani, olykor hibákkal, de többségében könnyű kosarakat szerezve. Nem adtuk fel az első negyed után, ennek nagyon őrülők. Szeretném kiemelni Zádor Nimródot, aki ma a hátán vitte a csapatot. Ő egymaga 34 pontot dobott. Viszont nem lehet mindig egy emberre bízni az összes feladatot. A többieknek is ki kell venniük a részüket a játékból. Nem kell ennyi pontot szerezni, egy jó védekezéssel, jó passzokkal, már segítettünk a csapaton. Természetesen A CSAPATNAK is gratulálok, hiszen aki a pályán volt mindent megtett a sikerért. Tudom, hogy ebben a korosztályban nem a győzelem a fontos, és igen ma ezt a mérkőzést megnyertük, de aminek jobban örülök, hogy hogyan. Küzdöttünk, csúsztunk másztunk a pályán, és mindent megtettünk a győzelemért.
Gratulálok srácok!!! Megmutattátok, hogy igen is tudtok küzdeni, hajtani. Csak így tovább. HAJRÁ KASZÁSOK!!!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…