Halálos iramban

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Szokolainé Váradi Csilla, Hőgerl Bence

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 10:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Újpest MT/A 12 8 5 16 8 49
U12 Békási Kaszások 4 17 6 5 8 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: ZÁDOR 5, Paár Á., MITYÓK 14, Samu 1, Farkas 1, Czirkos Á. 1, PAÁR G. 6, Páll 4, Grósz 2, Kurdoglu, Daróczi 5, Ács 1.

1. félidő

Az első ellenfelünk a reggeli meccsen viszonylag simán legyőzte a Darazsak/B csapatát, így egyértelmű volt, hogy nehéz feladat vár ránk. Figyelembe véve, hogy duplázniuk kellett és amúgy sem vagyunk magas csapat, szerettünk volna nagy tempót diktálni. Ehhez képest nagyon vérszegény teljesítményt nyújtottunk a nyitó negyedben. Védekezésben nem találtuk meg a megfelelő távolságot, támadásban pedig egysíkúan próbálkoztunk, ráadásul a tiszta dobásaink is kiszédültek a gyűrűből.
A második játékrészben nagyot fordult a világ, elsősőrban az összeszokott Mityók-Paár Geri dinamit duónak köszönhetően. Elképesztűen nagy darálást rendeztek, ami további csapattársak harci kedvét is meghozta. A félidő végén már nálunk volt az előny!

2. félidő

A szünet után sem változott a játék képe, már ami a páratlan negyedeket illeti. A fehér mezes csapat sztárjait nem igazán tudtuk tartani, így ezt a periódust is csúnyán elbuktuk. Azt viszont mindenképpen meg kell jegyezni, hogy sokkal jobb volt már a felfogásunk, mint a mérkőzés elején.
A záró etapra egy kérdés maradt: sikerül-e ismét ledolgozni a hátrányt és heroikus küzdelemben fordítani? A hatodik percig úgy tűnt, hogy igen, de addigra – hat pontos hátránynál – teljesen elkészültünk az erőnkkel. Emiatt, nomeg a negyed során kihagyott kilenc (!) büntetőnek hála, sajnos nem sikerült a bravúr.

Összegzés

Az öltözőben megbeszélt szakmai szempontjaink felét kipipálhattuk, így nem lehetünk teljesen elégedetlenek, de azért bőven maradt bennünk hiányérzet. Feltűnő volt, hogy a negyedek utolsó perceit mindig elvesztettük (összesen 12:2-re), egész egyszerűen nem bírtuk a saját tempónkat tartani. Hozzá kell még szokni ehhez a sebességhez. A hasonló játékerőt képviselő, ráadásul duplázó Újpest így teljesen megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…