Halálos iramban

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Szokolainé Váradi Csilla, Hőgerl Bence

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 10:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Újpest MT/A 12 8 5 16 8 49
U12 Békási Kaszások 4 17 6 5 8 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: ZÁDOR 5, Paár Á., MITYÓK 14, Samu 1, Farkas 1, Czirkos Á. 1, PAÁR G. 6, Páll 4, Grósz 2, Kurdoglu, Daróczi 5, Ács 1.

1. félidő

Az első ellenfelünk a reggeli meccsen viszonylag simán legyőzte a Darazsak/B csapatát, így egyértelmű volt, hogy nehéz feladat vár ránk. Figyelembe véve, hogy duplázniuk kellett és amúgy sem vagyunk magas csapat, szerettünk volna nagy tempót diktálni. Ehhez képest nagyon vérszegény teljesítményt nyújtottunk a nyitó negyedben. Védekezésben nem találtuk meg a megfelelő távolságot, támadásban pedig egysíkúan próbálkoztunk, ráadásul a tiszta dobásaink is kiszédültek a gyűrűből.
A második játékrészben nagyot fordult a világ, elsősőrban az összeszokott Mityók-Paár Geri dinamit duónak köszönhetően. Elképesztűen nagy darálást rendeztek, ami további csapattársak harci kedvét is meghozta. A félidő végén már nálunk volt az előny!

2. félidő

A szünet után sem változott a játék képe, már ami a páratlan negyedeket illeti. A fehér mezes csapat sztárjait nem igazán tudtuk tartani, így ezt a periódust is csúnyán elbuktuk. Azt viszont mindenképpen meg kell jegyezni, hogy sokkal jobb volt már a felfogásunk, mint a mérkőzés elején.
A záró etapra egy kérdés maradt: sikerül-e ismét ledolgozni a hátrányt és heroikus küzdelemben fordítani? A hatodik percig úgy tűnt, hogy igen, de addigra – hat pontos hátránynál – teljesen elkészültünk az erőnkkel. Emiatt, nomeg a negyed során kihagyott kilenc (!) büntetőnek hála, sajnos nem sikerült a bravúr.

Összegzés

Az öltözőben megbeszélt szakmai szempontjaink felét kipipálhattuk, így nem lehetünk teljesen elégedetlenek, de azért bőven maradt bennünk hiányérzet. Feltűnő volt, hogy a negyedek utolsó perceit mindig elvesztettük (összesen 12:2-re), egész egyszerűen nem bírtuk a saját tempónkat tartani. Hozzá kell még szokni ehhez a sebességhez. A hasonló játékerőt képviselő, ráadásul duplázó Újpest így teljesen megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

Hasonló tartalmak

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

 • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

  Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…