Három és fél(?) vállalható negyed

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Szilágyi Tamás, Paulus Bence Máté

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-03-10 12:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
BEAC Újbuda KA/A 14 19 8 11 10 62
Gyermek I. (ffi) 13 11 6 15 12 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 5, Seres 8, Kőszeghy 6, Neszmélyi, Sárváry 6, Orosházi 6, Szabó 3, HERBÁK 9, Jarkas 1, KRAJCSI 4, Goór 8, Gergely 1.

1. félidő

A BEAC szoros csatában két vállra fektette a kőbányai fiúkat. Mi voltunk a pihentebbek, ez nyilván nekünk kedvezett. A kérdés az volt, hogy hajlandóak leszünk-e küzdeni a feldobástól a lefújásig. Szoros ütközet bontakozott ki az első nyolc percben, szinte felváltva estek a kosarak. Hozzá kell tenni, hogy a részünkre megítélt 18 (!!!) büntetőn kívül nem igazán találtuk az utat a gyűrű felé. Mindössze 1 mezőnykosarat sikerült összehoznunk. Ellenfelünk 0 kiharcolt büntető, 7 mezőnykosár. A második negyedben megint gyengén kezdtünk. 13:14-ről 17:31 lett az eredmény. Az utolsó két percre visszaszállt belénk az élet és 24:33-ra feljöttünk. Kár, hogy korábban nem így kosaraztunk.

2. félidő

A büntetőzésben ismét alulmaradtunk, pedig nagy szükség lett volna arra, hogy tovább faragjuk a különbséget. 11 pontos hátrányból vágtunk neki a második félidőnek. Egyre fáradó ellenfelünk hibáit nem tudtuk igazán kihasználni, sok helyzetet puskáztunk el. Nem látszott meg igazán az eredményen, hogy mennyivel több munkát raktunk a meccsbe. Mégis dicséretet érdemeltek a fiúk, hiszen 7 pontra zárkóztunk fel. Mindkét csapat az utolsó energiáit kellett, hogy mozgósítsa a győzelem érdekében. Igyekeztünk, igyekeztünk, de nem voltunk elég pontosak és fegyelmezettek ahhoz, hogy legyen esélyünk a fordításra. A harmadik percben 13 ponttal vezettek a lányok. Az utolsó két perc abszolút a miénk volt, így végül 5 pont lett közte.

Összegzés

Milyen érdekes, hogy a BEAC nyerte a csoportot, mégis velük játszottunk szorosabb meccset. Nyilván ebben benne volt az ő fáradtságuk, de mi is tettünk ezért. A második negyed első hat percét leszámítva próbáltunk küzdeni. Igazából nem mutattunk extra dolgokat, de egy elvárható szintű harciassággal mégis merőben más képe volt a játékunknak. A második félidő a miénk lett. Ahhoz, hogy nyerni tudjuk az ilyen meccseket, még feljebb kell tekerni a „vérszívó” szabályzókat és nem szabad ennyit hibázni. Dobhattunk 52 büntetőt a meccsen, ebből mindössze 25 ment be. Ez is valamilyen szinten a koncentráció, az élesség hiányának számlájára írható, mint a sok elhagyott, lábunkra pattintott és pályáról kidobott a labda, a mellédobott ziccerek mellett. Sajnos a mai produkciónk nem volt érdemes arra, hogy a legjobb 6 csapat mezőnyében maradhassunk, így legközelebb újra a C-csoportban leszünk. Ellenfelünk egy, még ismeretlen csapat lesz, a Honvéd-SZSE.  A másik csapattal talán már egyszer találkoztunk, őket Kaszás Girlsnek hívják. Mutassuk meg nekik, hogy mi sokkal jobbak vagyunk annál, mint ahogy ma játszottunk!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00