Hatodik sikerüknél járnak az U20-asok

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Szőts Dávid

Nézők száma: 45

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 18 15 15 22 70
Újpest-MT U20 7 17 10 16 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: KOVÁCS 8, Koflanovics 7/6, HEGEDŰS O. 17, DÉNES 17/6, Konta 1

Cs: Gálfalvi 5/3, JÁVORSZKY 7, Simon 3/3, Sebők, Finna 3/3, Bai 2

1. félidő 

Az első percektől kezdve kontrolláltuk a mérkőzést. A fiúktól kértük a mérkőzés előtt, hogy legyen jó a védekezésünk egyénileg, és csapatszinten is, próbáljunk gyors tempóban játszani, járassuk a labdát és próbáljunk meg minél jobb dobóhelyzetet kialakítani egymásnak. Ezeket többnyire sikerült is betartanunk, többször jól szerveztük a gyorsindításainkat és sikerült már a mérkőzés elején néhány könnyű kosarat szereznünk. Az első negyedbeli gyors tempónkat az is mutatja, hogy sokkal több 2 pontos mezőnykísérletünk volt és jobb százalékkal dobtuk ezeket, mint a többi negyedekben (kivéve az utolsót), viszont szerzett labdáink és támadó lepattanóink száma nem volt több mint a többi játékrészben. Az első negyed után jött egy lassabb 2. negyed, itt védekezésünk visszaesett és sokkal több pontot engedtünk ellenfelünknek, mint az első negyedben. A félidőben 9 pont előnyünk volt.

2. félidő 

A második félidőt megint jól kezdtük, a 25. percben sikerült már 15 ponttal vezetnünk. Idősebb játékosaink ebben a félidőben is nagyon jól játszottak. Betartottuk a megbeszélt dolgokat, járattuk a labdát és jó kosárlabdát játszottunk. Egyre többet beálló fiatal junior játékosaink is nagyon hasznosan játszottak, ők is hozzátették a részüket a csapat jó teljesítményéhez. Sikerült a mérkőzés végére még növelni az előnyünket. Az utolsó negyedben sikerült egy remek dobóteljesítményt hoznunk, 40 %-kal dobtuk a 3-asainkat, 60 %-kal a 2 pontosokat, és 80 %-os hatékonysággal találtunk be büntetővonalról. A mérkőzés vége egy kerek 20 pontos győzelem lett.

Összegzés 

Nagyon jó volt látni, hogy szépen játszva, jó kosárlabdát mutatva meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Érezhető volt az egész társaságon, hogy egy egységes csapatként hoztuk ezt a győzelmet. Idősebb játékosaink, jó példát mutatva a fiatalabbaknak, hozták a jó teljesítményüket, a fiatalok pedig nem megijedve a feladattól bátran és hasznosan éltek a kapott játékperceikkel. Mindenképpen szeretnénk a következő meccsen, erre ráépítve, egy hasonló teljesítményt produkálni. Gratulálunk az Újpest csapatának is a jó mérkőzéshez!

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10