Hazai pályán fontos győzelem

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Vida József, Csák Máté Károly, Nagy-Pál Petra

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2020-02-02 17:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 13 19 22 24 78
Szolnoki Olajbányász U23 20 23 6 12 61

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 25/6, ONDIMA 13, BENCSIK 11/3, Vígh 5, Bea 10

Cs: Jenei, Koflanovics 3/3, Vámos 9, Hegedűs, Reiter 2, Kovács, Keresztesi.

1. félidő 

Szolnoki rohammal kezdődött a mérkőzés. Gyorsan, 0-4-gytel el is mentek a vendégek. Bea és Rosemond kosarai után zárkóztunk ellenfekünkhöz, de a Tisza-partiak extra dobóformát fogtak ki ezen a napon, és egy 10-0-ás rohammal léptek el csapatunktól.  Bencsik és Ondima is feliratkozott a pontdobók közé. Nagyon kemény, fizikális mérkőzés alakult ki, mindkét csapat fault határon védekezett. Vámos és Rosemond pontjaival ért véget az első játékrész, de így is 13-20-as vendég vezetést mutatott az eredményjelző. Ismét ellenfelünk kezdett jobban a második játékrészben. Csapatunk nem találta a ritmust és a vendégek összes dobása befelé pattant. Egy szolnoki tripla után 16-33 is volt az előnyük. Ondima és Reiter kosarai törték meg gólcsendünket. Ekkor Vámos is betalált, igyekezett csapatunk zárkózni. Félidőre sikerült 32-43-ra csökkenteni a különbséget, úgy hogy 16 pont is volt a két csapat között.

2. félidő 

A félidei büntetőt zsinórban másodszor Evellei Hanna nyerte (U14 Leány csapatunkból). Szép volt!

A vendégek dobóformájából sejthetően a második félidő is az ő pontjaikkal indult. Jött a fordulat, feljebb kapcsolt csapatunk és sorra szereztünk a kosarakat. 11-0-s futástnál jártunk, amikor egy technikai fault után sikeresen értékesített egy büntetőt a Szolnok. De ez nem törte meg fiúkat, megmaradt kemény védekezésünk, és precíz támadásvezetéseinkből sorra születtek pontjaink. Ismét egy 11-0-s szériát sikerült összehoznunk. Egészen elképesztő 22-6-os harmadik negyedet zártunk. Jöhetett a végjáték. Rosemond nem bízta a véletlenre, egyből egy hárompontossal indított. Majd a Bea-Rosemond duó rakott a közösbe 8 pontot, ekkor már 11 ponttal vezetett csapatunk. Egyszer sikerült még 10 pont alá kerülni a vendég csapatnak. Ám a mieink végig irányítva a második félidőt magabiztosan zárták le a mérkőzést. Így alakult ki a 78-61-es végeredmény, amivel fontos győzelmet gyűjtött be csapatunk.

Összegzés 

Nagyon fontos és nehéz mérkőzések állnak előttünk. A vasárnapi remek főpróba volt az elkövetkezendő túrára. Sikerült az első félidei hibákat kijavítanunk és összekapni védekezésünket. Tudtuk, hogy a Szolnok nem fog ilyen jól dobni az egész mérkőzésen, ahogy az első félidőben. Nagyon kemény, fizikális mérkőzés volt, amit jól bírtak a fiúk és nem ijedtek meg attól, hogy hátrányban kell játszaniuk. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem, aki pályára lépett, a maximumot nyújtotta és hozzátett a sikerhez. Nagy pozitívum, hogy kemény védekezésünk 23 eladott labdába kergette bele a Szolnokot. Gratulálok a csapatnak! Készülünk a következő mérkőzésünkre! Köszönjük a szurkolást!

 

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak