Helyt álltunk

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme 1041 Buda

Játékvezetők: Szentpáli-Gavallér Csaba, Konta Csanád J.

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-02-29 08:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Ziccer Tigrisek 11 8 4 16 12 51
Kaszás Girls 10 14 3 9 14 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Girls: BABAY-BOGNÁR KINGA 25, Bakos Anna, Frenyó Nóra, Horváth Anna 2, Horváth Hella 3, Henglár Adél 1, Juhász Adrienn 2, Kiss Viktória, KRAJCSOVICH JÁZMIN 15, Mogyorósi Míra, Réthy Hajnalka 2, Sziebert Gréta

1. félidő

Utazások és betegségek miatt hiányos kerettel érkeztünk meg a hatodik fordulóra és ezúttal is szeretném megköszönni azoknak az U11-es korú lányoknak, akik bár nem velünk edzenek, de vállalták a szereplést. Három játékosunk is először mérettette meg magát nagypalánkos mérkőzésen.
Egy agresszív csapattal találtuk szemben magunkat, akikkel nehezen tudtuk felvenni a ritmust. A megváltozott szerepekhez, feladatokhoz nehezen alkalmazkodtunk (az egész forduló ideje alatt), így a sok hiba miatt folyamatosan a sarkunkban tartottuk az ellenfelet. Az első negyedben Jázmin vállalta a legtöbbet, de kiemelést érdemel Hajni is, aki bár először szerepelt U12-es mezben, több labdát, lepattanót és mezőnykosarat is szerzett. A második negyedben Kinga támadójátékával sikerült lépéselőnyhöz jutnunk.

2. félidő

Sajnos a büntetődobásokkal nem tudtuk tovább növelni az előnyünket és rossz hullámban is kezdtük meg a második félidőt, így ellenfelünk a negyed végére át tudta venni a vezetést.
Az negyedik negyed nagy ki-ki harcot ígért és így is lett, nagy indulatokat hozott felszínre az utolsó játékrész. Kinga tudatos és lendületes ziccereivel végig partiban voltunk, de sajnos egy elvétett passz után az utolsó percben az ellenfelünk egy ponttal átvette a vezetést. Ezután az utolsó fél percben több esélyünk is volt újabb pontot szerezni, de sajnos pontatlanok voltunk.

Összegzés

Nagy megmérettetés volt számunkra ez a mérkőzés és mindenképpen ki kell emelnem azt a pozitívumot, hogy a sok hiányzó és így a tapasztalatlanságunk ellenére becsülettel helyt tudtunk állni. Az utóbbi rovására írhatjuk fel azokat az apró hibákat, ami miatt a végjátékban az ellenfelünk kapta a piros jegyzőkönyvet.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…