Helyükre kerültek a dolgok

Helyszín: Leányfalu, Móricz Zsigmond Ált. Isk.

Játékvezetők: Miklósi László, Szatmári Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2021-12-19 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szentendre 20 22 24 27 93
Óbudai Kaszások U18 14 18 25 28 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOLOZSVÁRI 35/24, Dulic 8/6, Sipos 6, ANTAL 17/3, Léh 2
CS: Balogh 9/6, Katona 4, Kocsis 4, Korpás

1. félidő

Bizakodva vártuk az év utolsó – könnyűnek egyáltalán nem tűnő, – regionális mérkőzését, mivel a múlt heti bajnokin már szebbik arcát mutatta csapatunk.
Számítottunk a szentendreiek agresszív, egész pályás védekezésére, az állandó csapdázásra, és mégis komoly zavart okozott. A hazaiak az első pillanattól kezükbe vették a gyeplőt, ők irányították a játékot, elismerésre méltó lelkesedéssel és agresszivitással vetették magukat a küzdelembe. Jókora fizikális hátrányunkat nem tudtuk jó teljesítményekkel ellensúlyozni, alig akadt csapatunkból valaki, aki elfogadhatóan teljesített volna az első félidőben. Így komoly hátránnyal vonultunk a szünetre.

2. félidő

A fordulás után többen feljavultak így nem nőtt a különbség, sőt, Antal és Kolozsvári gondoskodtak róla, hogy egészen közel, 3 pontra zárkózzunk a harmadik negyed vége felé. Ám, egy időkérés után megrázták magukat a hazaiak és újra 10 fölé tornázták a különbséget.
Ekkor már komoly fault-problémákkal küzdöttünk, Antal kipontozódott, többen annak szélére sodródtak, amúgy is kevesen voltunk, így nem tudtunk úgy védekezni, ahogy szerettünk volna. Ennek kapcsán azért azt is meg kell említeni, hogy játékvezetés nem nekünk kedvezett!
De az is tény, hogy a vendéglátóink a játék szinte minden elemében fölülmúltak minket és ha Kolozsvári nem nyújt a meccs utolsó harmadában elképesztő extrát, 30 pont lett volna a különbség! Irányítónk, aki amúgy 8 triplát értékesített a mérkőzésen, a végén már 9-10 méterről dobálta a hármasokat. Ilyet azért ritkán látni, ha másért nem is, ezért megérte eljönnünk!

Összegzés

Helyünkre kerültünk! Ugye, a most már jól megszokott módon fontos láncszemek hiányoztak a gépezetünkből, és újfent bebizonyosodott, hogy nem tudjuk őket pótolni. Ezzel párhuzamosan az is kezd kirajzolódni, hogy 3-4 játékosunknak egész egyszerűen magas ez a regionális bajnokság legerősebb csoportjának a szintje. Át kell értékelni az elvárásainkat, ugyanis ha egy csapat ilyen hullámzóan teljesít és ennyire 1-2-3 emberen múlik az, hogy tud-e elfogadhatóan kosárlabdázni, akkor az a csapat nem olyan erős, mint ahogy azt korábban gondoltuk!
A több volt óbudai játékost is felvonultató Szentendrének pedig tiszta szívből gratulálunk, megérdemelten győztek le minket!

Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30