Hiába a jobb játék

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont 1107 Budapest, Bihar

Játékvezetők: Csoma Viktor, Benkő Glória

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-02-15 13:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Török Sasfiókák 12 16 4 8 18 58
U11 Római Kaszások 12 7 4 4 16 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: FÜLÖP Vince 12, Kónya Márton, Kurucz Martin 3, Varga Márton 3, Konta Magor 3, TAKÁCS Ábel 5, Csizmadia Márton 7, Kronavetter Dániel 5, Tóth Bernát 3, Jendrolovics Márk 2,

1. félidő

A januári csoportgyőzelemnek köszönhetően ismételten a D csoportban folytattuk a Kenguru Kupa küzdelmeit, ahol a Török Sasfiókák, valamint a Honvéd csapata várt ránk. A Sasfiókák csapatával már találkoztunk korábban, akkor egy gyenge játékkal maradtunk alul ellenük, azonban azóta sokat sikerült fejlődnünk mind védekezésben, mind támadásban.
Sajnos nem tudtunk teljes kerettel felállni, többen is lebetegedtek a fordulót megelőző napokban, ennek ellenére mindenki nagyon várta, hogy újra pályára léphessen. Jól sikerült kezdenünk a lányok ellen, Csizi, Bernát, Marci és Ábel is eredményes tudott lenni. A negyed végéig szinte hibátlanul játszottunk, az utolsó két percre azonban elkezdtünk kapkodni, amelynek eredményeképpen ellenfelünk kitudott egyenlíteni. A második negyedre teljesen megváltozott a játék képe és ellenfelünk szép lassan kezdett ellépni tőlünk. 1-1 ben nem tudtuk felvenni fizikálisan a versenyt, sokszor nem segítettünk egymásnak, támadásban pedig rendre lejöttek dobásaink.

2. félidő

Félidőben mind két csapat gyengén dobta a büntetőket, 4-4 kísérlet talált utat a gyűrűbe, amely azt jelentette, hogy 9 pontos hátránnyal kezdődhetett meg a második félidő. A harmadik negyedben sajnos Csizi pontjain kívül mások nem tudtak eredményesek lenni, így hiába sikerült védekezésben erőszakosabbnak lennünk, nem tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz. A záró negyed felemás játékot hozott. Ellenfelünk kezdte jobban a játékrészt, majd 3 perc után egy 10-0- ás rohamot sikerült megindítani a srácoknak és ismét 10 pont alá hozni a mérkőzést az utolsó 4 perc elött, de ellenfelünk nem hagyta magát és végül behúzta a találkozót.

Összegzés

A múltkori mérkőzésünkhöz képest ég és föld volt a különbség, de ahogy mi is javultunk, a lányok is sokat fejlődtek játékban. Összességében dicséret illeti a srácokat, külön kiemelendő Vince ( 12) támadójátéka. Folytatás a Honvéd ellen.
Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30