Hiányzott a tűz a szemekből

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok – 1104 Budapest,

Játékvezetők: Szőts Dávid, Gereben Dorka

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-25 08:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapest Honvéd Sólymok 18 19 7 26 15 85
U11 Dűlői Kaszások 6 2 5 12 10 35

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: ÁCS 6, Bándi 1, Egri 2, FÖLDES 1, HIDVÉGI 9, Lukács 2, Somlyódy 5, Szabó 4, Sztojka -, Ujhelyi 1, Zhu 4,

1. félidő

Foghíjas kerettel, betegségektől tizedelve futottunk neki a Kenguru Kupa 4. fordulójának. Első meccsünket a korai órákban kezdtük meg, sajnos ez sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, mivel többen is késve érkeztek, ezért a szokásosnál több időbe telt, mire rá tudtunk hangolódni a mérkőzésre. Az első játékrészben Donin és Vincén kívül nem igazán láttam másban a tüzet, ők viszont szép helyzeteket alakítottak ki, sajnos a kivitelezésbe sokszor hiba csúszott. Védekezésben rendre lassan találtuk meg az emberünket, nem tudtunk elég gyorsan rendeződni, ami sok gyors gólt eredményezett ellenfelünk részéről. A második negyedben ellenfelünk 7-es játékosával nem tudtunk mit kezdeni, ő dominált a fehéreknél, míg nálunk Luki jó 1:1-ein kívül más nem tudott hozzászólni a mérkőzéshez.

2. félidő

A félidei 11 kísérletből 5 célba ért, de sajnos a másik odlalon heten is betaláltak, így a büntetőzésben sem tudtuk felülmúlni ellenfelünket. Sajnos a harmadik felvonás eleje sem rólunk szólt, ellenfelünk valahogy mindig eljutott a gyűrűnkig ésjó százalékkal fejezte be helyzeteit. Mi csak a negyed végén kezdtünk ráérezni a lendületes támadásra, amiből Doni, Vince és Geri is eredményes tudott lenni. A negyedik negyedet kezdő négyesünk ott folytatta, ahol elődjeik abbahagyták, szépen lőttük a labdát, amikor pedig ez nem sikerült, sikeres 1:1-ekkel bontottuk meg a védekezést, így nem csoda, hogy 4 játékosunk, Luki, Erik, Zsombi és Alex is kosarakat tudott szerezni ebben a periódusban. Kár, hogy erre 3 negyedet kellet várni, ha az egész meccsen hasonló koncentrációval játszottunk volna, egy szorosabb összecsapást látunk, ez viszont ezúttal egy sima vereségre volt elég.

Összegzés

A meccs előtt megbeszéltük, hogy az erőviszonyokra tekintettel most az eredmény annyira sem számít mint általában. Azt kértük, hogy aki eljött játsszon bátran, nagy kedvvel és felszabadultan, ezt és a küzdeni akarást viszont csak néhány gyerkőc játékán lehetett látni, konkrétan Donátot, Lukit, Vincét és Ádámot tudom kiemelni ebből a szempontból, a többieknek még fel kell keményedniük mentálisan a hasonló csapatok ellen. Azonban a meccs vége felé láttam mindenkitől bíztató megmozdulásokat, remélhetőleg a következő meccsen már a kezdetektől koncentráltan fogunk kosarazni és ami a legfontosabb, küzdéssel és magabiztossággal! Ellenfelünknek gratulálok, a szülőknek pedig köszönöm a szurkolást és a támogatást a korai órákban is! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…