Hidegzuhany a rangadón

Helyszín: Tiszavirág Aréna

Játékvezetők: Sallai István József, Gergely Csaba, Domán István

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-19 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE 32 26 13 20 91
Óbudai Kaszások KA 17 15 26 8 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Puszta 4, Rosemond 4, BENCSIK 17/3, VARGA 18, Horváth
Cs: VÁMOS 15/6, Kovács 4, Vigh 1, Vas-Teplán 3/3, Bea, Hegedűs, Dénes

1. félidő

Igazi rangadónak ígérkezett ez a mérkőzés. A második helyezett fogadta, az elsőt. Egymásnak is estek a csapatok. Hazai ponttal kezdődött a mérkőzés. Majd Bencsik egyből válaszolt egy betörésből szerzett kosárral. Ezután megszeppenve kicsit, hagytuk ellépni a Ceglédi csapatot, de utánsa sikerült zárkózni ellenfelünkhöz. Három egymás utáni triplát sikerült értékesítenie a ceglédi csapatnak, amire nem sikerült válaszolnunk. A különbség 10 pont felé nőtt, egyre csak lépett el tőlünk a Cegléd. Puszta kosara és Vámos büntetőivel próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de a Ceglédi csapat képtelen volt hibázni. A második negyedben sem tudtunk váltani, az ellenfél nem lassított, a különbség pedig nőtt. 23 pontig nőtt a különbség, amikor Varga talált be, majd Kovács is értékesített egy középtávolit. Az idő viszont rohamosan telt, a félidőre pedig visszaállt a 26 pontos különbség.

2. félidő

A második félidőben Bencsik és Varga pontjaival megkezdődtek a kosarak gyártásai. A Vámos-Varga duó pontjaival pedig egészen 16 pontig sikerült zárkózni ellenfelünkhöz. Védekezést váltott csapatunk és kemény agresszivitással sikerült megzavarni a Ceglédi csapatot. Viszont ekkor még nem tudtunk közelebb lépni ellenfelünkhöz. A harmadik játékrész utolsó percében, sikerült betalálnunk és jó védekezéseinkből rendre kosarakat tudtunk szerezni, aminek köszönhetően már csak 13 pont volt a különbség. Az utolsó játékrészben Vas-Teplán talált be a hárompontos vonalon túlról, Vámos pedig büntetőivel léptette közelebb a csapatot. 8 pont alá egyszerűen nem voltunk képesek lemenni, mindig kritikus helyzetekben hibáztunk. Ebben a nagy hajrában pedig elfáradt csapatunk, védekezésünk meggyengült. A ceglédi csapat pedig lassan felőrölt minket.

Összegzés

Az első két negyedet végig aludtuk, amit a Cegléd ki is használt. Nem lehet így kezdeni egy mérkőzést. Egész mérkőzésen futottunk az eredmény után, nem tudtuk betartani a megbeszélt taktikai elemeket sem támadásban, sem védekezésben. Volt egy nagyon jó periódusunk, abban viszont teljesen elfáradtunk és utána beállt a végső eredmény. Az ilyen rangadókon jobban ott kell lennünk fejben.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00