Hidegzuhany a rangadón

Helyszín: Tiszavirág Aréna

Játékvezetők: Sallai István József, Gergely Csaba, Domán István

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-19 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE 32 26 13 20 91
Óbudai Kaszások KA 17 15 26 8 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Puszta 4, Rosemond 4, BENCSIK 17/3, VARGA 18, Horváth
Cs: VÁMOS 15/6, Kovács 4, Vigh 1, Vas-Teplán 3/3, Bea, Hegedűs, Dénes

1. félidő

Igazi rangadónak ígérkezett ez a mérkőzés. A második helyezett fogadta, az elsőt. Egymásnak is estek a csapatok. Hazai ponttal kezdődött a mérkőzés. Majd Bencsik egyből válaszolt egy betörésből szerzett kosárral. Ezután megszeppenve kicsit, hagytuk ellépni a Ceglédi csapatot, de utánsa sikerült zárkózni ellenfelünkhöz. Három egymás utáni triplát sikerült értékesítenie a ceglédi csapatnak, amire nem sikerült válaszolnunk. A különbség 10 pont felé nőtt, egyre csak lépett el tőlünk a Cegléd. Puszta kosara és Vámos büntetőivel próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de a Ceglédi csapat képtelen volt hibázni. A második negyedben sem tudtunk váltani, az ellenfél nem lassított, a különbség pedig nőtt. 23 pontig nőtt a különbség, amikor Varga talált be, majd Kovács is értékesített egy középtávolit. Az idő viszont rohamosan telt, a félidőre pedig visszaállt a 26 pontos különbség.

2. félidő

A második félidőben Bencsik és Varga pontjaival megkezdődtek a kosarak gyártásai. A Vámos-Varga duó pontjaival pedig egészen 16 pontig sikerült zárkózni ellenfelünkhöz. Védekezést váltott csapatunk és kemény agresszivitással sikerült megzavarni a Ceglédi csapatot. Viszont ekkor még nem tudtunk közelebb lépni ellenfelünkhöz. A harmadik játékrész utolsó percében, sikerült betalálnunk és jó védekezéseinkből rendre kosarakat tudtunk szerezni, aminek köszönhetően már csak 13 pont volt a különbség. Az utolsó játékrészben Vas-Teplán talált be a hárompontos vonalon túlról, Vámos pedig büntetőivel léptette közelebb a csapatot. 8 pont alá egyszerűen nem voltunk képesek lemenni, mindig kritikus helyzetekben hibáztunk. Ebben a nagy hajrában pedig elfáradt csapatunk, védekezésünk meggyengült. A ceglédi csapat pedig lassan felőrölt minket.

Összegzés

Az első két negyedet végig aludtuk, amit a Cegléd ki is használt. Nem lehet így kezdeni egy mérkőzést. Egész mérkőzésen futottunk az eredmény után, nem tudtuk betartani a megbeszélt taktikai elemeket sem támadásban, sem védekezésben. Volt egy nagyon jó periódusunk, abban viszont teljesen elfáradtunk és utána beállt a végső eredmény. Az ilyen rangadókon jobban ott kell lennünk fejben.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…