Higgadt befejezés, győzelem szoros meccsen

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Szőts Dávid

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-11-02 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Békési SZSK U20 14 24 14 28 80
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 19 21 23 20 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOVÁCS 22/3, KOFLANOVICS 23/18, Hegedűs O. 10, Konta 5, Gálfalvi
Cs: DÉNES 18/9, Simon 3/3, Jávorszky 2, Sebők, Szoboszlai

1. félidő

A tőlünk megszokott meccs eleji nagy kirohanás most elmaradt, magunkhoz képest lassabban és álmosabban kezdtük a mérkőzést. Viszont ahogy teltek a percek, szépen lassan a kezünkbe vettük az irányítást, amit a mérkőzés végéig megőriztünk. Az 5. percben 2 ponttal, 10. percben 5 ponttal, 15. percben 4 ponttal vezettünk. A dobóteljesítményünk nem volt jó, az első félidőben 26 %-kal dobtuk a 2 pontosokat, a 3 pontos vonalon túlról jobban, 32 %-kal tüzeltünk. Viszont nagyon jó támadólepattanózásunk lehetőséget adott, hogy sokkal több kísérletből próbálkozhassunk. Az 1. és 2. negyedben 10-10 támadó lepattanót szedtünk, amihez hozzátársul, hogy és az első félidőben eladott labdáink száma csak 5 volt ( a 2. félidei 11-gyel szemben) és így az első félidőben 52-szer próbálkozhattunk betalálni ellenfelünk gyűrűjébe (a mérkőzés egésze alatt 87 mezőnykísérletünk volt).

2. félidő

A második félidőben átbillent a dobóteljesítményünk és a mezőnykísérleteink számának mérlege, kevesebb kísérletből jobb százalékkal dobtunk. A 2 pontosokat 45 %-kal, a 3 pontosokat 33 %-kal dobtuk a 2. félidőben. Viszont gyorsindításainkból dobott pontjaink száma csökkent, és védekezésünk sem volt jó. A békésiek az utolsó játékrészben rákapcsoltak, 59 %-os dobóteljesítményt produkáltak mezőnyből (3-asok 5/8 ami 62 %!) és így a végére elkezdtek felzárkózni. A 35. percben még tartottuk a 9 pontos előnyünket, ezután érkezett egy békési roham, amit viszont jól kezeltünk. A mérkőzés utolsó percében nyugodtan és türelmesen megtartottuk a labdát, és higgadtan értékesítettük büntetőink javát. A mérkőzést 3 ponttal sikerült megnyernünk.

Összegzés

Egy nehéz mérkőzést nyertünk meg, de ellenfelünk jó teljesítménye mellett sajnos a mi kezünk is bőven benne volt, hogy nehezebbé tegyük magunknak a győzelmet. A védekezésünk nagyon hullámzott, néha jó, sokszor viszont nagyon gyenge volt. Többször előfordult, hogy ellenfelünk játékosai szinte minden ellenállás nélkül a gyűrűig vitték a labdát, és ezt a későbbiekben nem szabad engednünk ellenfeleinknek. Emellett voltak nagyon jó egyéni teljesítmények támadásban, és védekezésben is, több játékosunknak is sikerült hosszabb időre lelassítani vagy teljesen kivenni a békésiek nagyon jó formában dobó játékosát, és ez mindenképpen nagyban hozzájárult a mérkőzés megnyeréséhez. Örülünk a győzelemnek, és várjuk a következő mérkőzést, hogy javíthassunk hibáinkon. Gratulálunk a Békés csapatának is a jó mérkőzéshez, és jobbulást kívánunk sérült játékosának!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00