Holtversenyben vezetjük a tabellát!

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gelencsér György, Maár Gábor, Reisz Péter

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2019-03-16 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 25 29 19 21 94
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 21 17 21 26 85

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Molnár 2, ONDIMA 15/9, Bencsik 10/6, Jenei 7, TAKÁCS 36, 

Cs: ROSEMOND 14, Meleg 10, Pintér, Reiter, Dénes, Schiller

1. félidő

A mérkőzés eleje meglehetősen nagy tempót és magas színvonalat hozott. Szerencsére tudtuk tartani a lépést. Sőt, az első negyedet 4 pontos vezetéssel zártuk. Mégsem lehettünk felhőtlenül boldogok, mivel a védekezésünk sajnos korántsem volt rendben. 21 pontot kaptunk, ami egyértelműen sok, ezen változtatnunk kellett. A szünet után öröm volt nézni, amit a srácok csináltak. Természetesen a védekezés volt az, ami a fordulatot hozta. Fokoztuk a nyomást a labdán és ha be is csúszott egy-egy hiba, mindig jött a segítés, ahogy kell. Már 20 ponttal is vezettünk, amikor az utolsó két percre kicsit elfogyott a koncentrációnk és kaptunk pár buta kosarat.

2. félidő

A félidei dobóversenyt egyesületünk fiú serdülő csapatának tagja, Kiss Csanád nyerte (törött kézzel!). Gratulálunk!

A harmadik negyed kiélezett küzdelmet hozott. Nem tudtuk növelni előnyünket, így nem nyugodhattunk meg. Ezzel egy időben ellenfelünk természetesen mindent megtett, hogy szorossá tegye a végjátékot. Kemény küzdelem és egyben komoly taktikai csata folyt a pályán. A vendégcsapat 2 pontot hozott rajtunk, így 14 pontos vezetéssel kezdhettük a záró felvonást. A Győr folyamatosan dolgozta le a hátrányt, de szerencsére nem elég gyorsan. A végső sípszó pillanatában 9 ponttal vezettünk, így, ha a végére kicsit talán fáradtan is, de megnyertük a találkozót.

Összegzés

Ismételten nyertünk hazai pályán. Nagyon kiegyenlített a bajnokság, bárki képes megverni bárkit. Minden egyes győzelemért kőkeményen meg kell harcolni. Azonban az alapszakasz végéhez közeledve, 10:1-es mutatóval kijelenthetjük, bárki is látogat el hozzánk, a Kaszások Sportcsarnokban bizony számolni kell ellenfeleinknek azzal, hogy vesztesként kell elhagyniuk a parkettet. Ezzel a sikerünkkel holtversenyben vezetjük a bajnokságot. Két meccsel az alapszakasz vége előtt, a sorsunk a saját kezünkben van. Nem is lehet más célunk, mindkét találkozót meg kell nyerni, hogy aztán kedvező helyzetből küzdhessünk tovább a rájátszásban. Köszönjük a szurkolást, Hajrá Kaszások!

 

 

Fotó: Lovas Albert

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…