Hősies győzelemmel javítottunk

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Komlódi Benedek, Tahin András

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-12-01 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafoki KK 17 12 12 25 66
Junior (ffi) 16 21 15 17 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 22/3, BAI 16, Gálfalvi, SEBŐK 8, Szoboszlai 5
Cs: Jávorszky 9/3, Bulyovszky 9, Felfalusi, Tolcsvay-Nagy, Konta.

1. félidő

Mind a kettő csapat nagy intenzitású játékkal kezdett, és ez leginkább védekezésben mutatkozott meg mind a két oldalon. Az első negyedben az első kosár kivételével végig az ellenfelünk volt előnyben, igaz mindig csak néhány ponttal, mert egy pillanatig sem engedtük őket nagyobb előnyre szert tenni. A második negyedben hamar sikerült átvennünk a vezetést, és a csapatunk önbizalma is egyre nőtt. Nagyon jól zártuk ki ellenfelünket, aki nagy erőkkel szeret támadó lepattanókért menni, jól védekeztünk, sok labdát szereztünk és ebből sokszor tudtunk indulni. A felállt védelem elleni támadásainkat is többnyire pontosan és türelmesen tudtuk végrehajtani. A félidőben 37:29-re már mi vezettünk.

2. félidő

A félidei pihenőben arra kértük a fiúkat, hogy az első félidőben mutatott lendületünk ne törjön meg, és ennek megfelelően a második félidőt már mi kezdtük jobban. Agresszív védekezésünk remekül működött, sok eladott labdára tudtuk kényszeríteni ellenfelünket. Támadásunk kicsit lelassult a harmadik negyed végére, de a Budafok felállt zóna védelme ellen is hatékonyan megtaláltuk a dobóhelyzeteinket, és az előnyünk nem csökkent. Az utolsó játékrészben már látszódott, hogy kezdünk fáradni, és a budafokiak elkezdtek felzárkózni hozzánk. Hamar oda lett a 13 pontos előnyünk, és egy szoros végjáték alakult ki, ahol végül sikerült 3 ponttal nyernünk.

Összegzés

Sajnos nagyon sok a sérülés a csapatunknál, és ennek a meccsnek úgy vágtunk neki, hogy kispadunk nagyon rövid volt. Ennek ellenére egy nagyon pörgős és agresszív játékstílust tudtunk produkálni. Ez a stílus általában a mi malmunkra szokta hajtani a vizet, és ez ma is bebizonyosodott, hogy nekünk ez a játék fekszik. A budafokiak ellen már többször is játszottunk, tudjuk, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik. A fiúk erre építve, és egy nagyon bátor mentalitással hősiesen tudták hozni ezt a mérkőzést. Az előző vereségünk után nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre, reméljük, hogy ez a következő mérkőzésre is kihat majd és hasonlóan jól fogunk tudni játszani.

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10