Hősies győzelemmel javítottunk

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Komlódi Benedek, Tahin András

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-12-01 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafoki KK 17 12 12 25 66
Junior (ffi) 16 21 15 17 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 22/3, BAI 16, Gálfalvi, SEBŐK 8, Szoboszlai 5
Cs: Jávorszky 9/3, Bulyovszky 9, Felfalusi, Tolcsvay-Nagy, Konta.

1. félidő

Mind a kettő csapat nagy intenzitású játékkal kezdett, és ez leginkább védekezésben mutatkozott meg mind a két oldalon. Az első negyedben az első kosár kivételével végig az ellenfelünk volt előnyben, igaz mindig csak néhány ponttal, mert egy pillanatig sem engedtük őket nagyobb előnyre szert tenni. A második negyedben hamar sikerült átvennünk a vezetést, és a csapatunk önbizalma is egyre nőtt. Nagyon jól zártuk ki ellenfelünket, aki nagy erőkkel szeret támadó lepattanókért menni, jól védekeztünk, sok labdát szereztünk és ebből sokszor tudtunk indulni. A felállt védelem elleni támadásainkat is többnyire pontosan és türelmesen tudtuk végrehajtani. A félidőben 37:29-re már mi vezettünk.

2. félidő

A félidei pihenőben arra kértük a fiúkat, hogy az első félidőben mutatott lendületünk ne törjön meg, és ennek megfelelően a második félidőt már mi kezdtük jobban. Agresszív védekezésünk remekül működött, sok eladott labdára tudtuk kényszeríteni ellenfelünket. Támadásunk kicsit lelassult a harmadik negyed végére, de a Budafok felállt zóna védelme ellen is hatékonyan megtaláltuk a dobóhelyzeteinket, és az előnyünk nem csökkent. Az utolsó játékrészben már látszódott, hogy kezdünk fáradni, és a budafokiak elkezdtek felzárkózni hozzánk. Hamar oda lett a 13 pontos előnyünk, és egy szoros végjáték alakult ki, ahol végül sikerült 3 ponttal nyernünk.

Összegzés

Sajnos nagyon sok a sérülés a csapatunknál, és ennek a meccsnek úgy vágtunk neki, hogy kispadunk nagyon rövid volt. Ennek ellenére egy nagyon pörgős és agresszív játékstílust tudtunk produkálni. Ez a stílus általában a mi malmunkra szokta hajtani a vizet, és ez ma is bebizonyosodott, hogy nekünk ez a játék fekszik. A budafokiak ellen már többször is játszottunk, tudjuk, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik. A fiúk erre építve, és egy nagyon bátor mentalitással hősiesen tudták hozni ezt a mérkőzést. Az előző vereségünk után nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre, reméljük, hogy ez a következő mérkőzésre is kihat majd és hasonlóan jól fogunk tudni játszani.

Hasonló tartalmak

 • Ezen a mérkőzésen még kevesebb játékos tudott tőlünk kiállni, mint az előző mérkőzésen sérülések és betegségek miatt. Aki pályára lépett nagyon jól dolgozott védekezésben, és támadásban is, és…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2019-12-03 Kezdés: 19:50

 • Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahol meg tudtuk mutatni, hogy mennyit fejlődtünk a két mérkőzés között eltelt időszakban. Gratulálok a lányoknak, ugyanilyen lendülettel folytassuk a munkát!

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2019-12-01 Kezdés: 12:00

 • Számunkra egy jó lehetőség volt ez a mérkőzés a gyakorlásra, ezt sikerült is megvalósítanunk. Gratulálok a lányoknak!

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2019-12-01 Kezdés: 10:30

 • Kadett I. (ffi)
 • Nehéz helyzetben vagyunk, nem könnyű feldolgozni, hogy most már sok-sok meccse meg sem tudjuk szorítani ellenfeleinket a kiemelt bajnokság kétségkívül erős keleti csoportjában, ahol az első hat csapatból…

  Bajnokság: OKB Alapszakasz

  Időpont: 2019-12-01 Kezdés: 17:00