Hosszabbításban maradtunk alul

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Major Ádám, Németh Patrik, Rózsavölgyi Alexandra

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2020-01-25 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 Végeredmény
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 7 25 14 10 10 66
Óbudai Kaszások KA (NB1) 16 18 11 11 7 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Rosemond 8, ONDIMA 13, Bencsik 7, Vígh 2, Bea 2
Cs: VAN DER MEER 13/9, Koflanovics, VÁMOS 13/3, Reiter 3, Keresztesi, Jenei 2.

1. félidő

Vendég hárompontossal kezdődött a mérkőzés, melyre Vígh azonnal tudott válaszolni egy jó leválást követően. Ondima gyorsan feliratkozott a pontdobók közé, rögtön egymás után 2 duplával. Nagyon agresszív védekezéssel estünk ellenfelünknek, ami meg is zavarta őket. Bencsik sikeres büntetője után, ismét Ondima volt eredményes, 4 pontot tett a közösbe. Ekkor már 10-4-es előnyt tudhatott magának csapatunk. Siker vendég tripla következett a meccsen, amire gyorsan volt válasza csapatunknak, így az első negyed 16-7-es vezetéssel zárhattuk. Második játékrészt tompán kezdtük, hagyva ellenfelünket 1 pontra zárkózni. Ekkor lépett előre Rosemond és van der Meer, akik zseniális megmozdulásaikkal 8 pontos differenciát építettek ki. Itt viszont adok-kapokba ment át a mérkőzés, amiből sem meglépni nem tudott csapatunk, sem zárkózni nem tudtak a győriek. 4 perc volt vissza az első félidőből, mikor 8 pontos előnyünk elkezdett fogyatkozni. Sorozatos rossz döntéseink és védekezési hibáink miatt zárkózott folyamatosan ellenfelünk. Az első félidőt 34-32-es vezetéssel zártuk.

2. félidő

A félidei dobóversenyt Evellei Hanna nyerte. Gratulálunk neki!

Második félidőben sem változott a mérkőzés hangulata. Pár pontos különbség volt a csapatok közt. 1 pontos különbség volt, amikor van der Meer elsüllyesztett egy fontos triplát. Amire szinte azonnal jött a válasz, ki is egyenlített a győri csapat. Bencsik két büntetőjével 45-45 volt az állás, de az utolsó másodpercekben értékesített büntetővel a vendég csapat szerezte meg a vezetést. Az utolsó játékrész Vámos triplájával kezdődött, visszavéve ezzel a vezetést. Majd Reiter jó megmozdulásaiból is kosár született. A negyed utolsó percében vendég 2 pontos előnyt mutatott az eredményjelző, ám van der Meer ismét betalált hosszabbításra mentve a mérkőzést. 5 perc hosszabbítás következett. Vendég pontokkal kezdődött a ráadás, ám folyamatosan építkezve a 44. percben van der Meer ismét kulcsfontosságú triplát értékesített. 61-59. Fegyelmezetlen védekezésünket kihasználva, jött a válasz hárompontos. Majd ismét vonalon túlról talált be a vendég csapat. Vámos ziccere után következett a taktikai fault, amiből csak 1-et tudott értékesíteni Csaba. A második sikertelen büntető után Bencsiknek volt még egy dobása ám sajnos az kifelé pattant, így 63-66-os vereséget szenvedtünk haza pályán a Győr csapata ellen.

Összegzés

Gratulálok a Győr csapatának, egy nagyon nehéz mérkőzésen tudtak győzelmet aratni! Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, szerettünk volna jó szériát építeni és zárkózni az előttünk lévő csapatokhoz. Nagyon csalódott vagyok, ugyanis 16 darab támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, ez kulcsfontosságú volt ezen a mérkőzésen. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos nem tudtuk ezt tovább vinni a többi játékrészre. Több alkalommal is a megbeszéltektől eltérően védekeztünk és nem sikerült betartani azokat a szabályokat, amiket egész szezonban alkalmazunk. Nyerhető mérkőzés volt, igyekszünk javítani a következő mérkőzésen.

Fotók: Felkai Gergely

Képgaléria
Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30