Hosszabbításban nyertünk rangadót

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Jurák Krisztián, Benedek Zoltán, Ntasis Lazaros

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2021-10-30 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 H Végeredmény
Óbudai Kaszások 17 19 19 18 10 83
MAFC 9 20 25 19 7 80

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Ruják 5/3, CZURA 22, Kalassai 12/6, PERUNICIC 26/18, Horváth 4

Cs: Bencsik 3, Vas-Teplán, Vigh 7, Boinitzer 4.

1. félidő 

Megint nehezen sikerült felkészülni a mérkőzésre, ugyanis Fekete sérülés miatt kényszerpihenőre szorult, Czirbus pedig a feldobás előtt nem tudta már vállalni a játékot. Két fontos játékos dőlt így ki a szokásos kezdő ötösünkből. A cél az volt a mérkőzés elején, hogy jól kezdjünk, a hosszú ideje tartó rossz első negyedet kerüljük el. Nagy lendülettel indítottuk a mérkőzést és nagyon szigorúak voltunk védekezésben. Sikerült a MAFC-ot mindössze 9 ponton tartani. Természetesen nem csak a védekezésbe fektettünk nagy energiát, támadásban is remekelt a csapat. A 9 kapott pontra 17-et tudtunk rátenni támadásban. A második negyedben felborult a védekezésünk, nem sikerült tartani a megbeszélt taktikát, ennek köszönhetően pedig 20 pontot kaptunk ebben a játékrészben. Összességében viszont elégedettek lehettünk, hiszen 7 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

2. félidő 

A második félidőben szerettük volna ismét feljavítani védekezésünket, de a MAFC nagyon fizikális és gyors kosárlabdát játszott, csapatunk pedig megfagyott a védő oldalon. Buta hibákat követtünk el, nem csapatként védekeztünk ez pedig azt eredményezte, hogy sikerült felzárkózni ellenfelünknek mindössze egyetlen pontra. Az utolsó negyedben teljesen ki-ki párharc volt, már arról szólt a mérkőzés, hogy ki tud több pontot dobni. A rendes játékidőben nem tudott a két csapat dűlőre jutni, így következhetett a hosszabbítás. Az extra időben a csapat mindent beleadva küzdött. Czura és Perunicic vezette támadásainkból sikerült extra kosarakat szerzeni, agresszív védekezésünkkel pedig esélyt sem adva ellenfelünknek, sikerült megnyerni a budapesti rangadót.

Összegzés 

Ma nagyon nehéz helyzetben voltunk, a kezdő ötösből két sérült játékosunk volt, de hála istennek a csapat jól reagálta le ezt a helyzetet. Aki pályára került, annak szívvel-lélekkel sikerült játszania. Amiben ma javulást láttunk, az a  védekezés, főleg az első negyedben. Eddig minden meccsen 20 felett kaptunk, most csak 9 pontot, és szerintem ez megadta az alaphangot a mérkőzésnek. Örülök a győzelemnek és gratulálok a játékosaimnak.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00