Hoztuk a kötelezőt

U14 Fiú B

Helyszín: Testnevelési Egyetem L2 Terem 1123 Budapest Alkotá

Játékvezetők: Győri Ferenc, Brunner Brúnó

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2022-01-09 10:40:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Basket/A 13 15 12 6 46
Serdülő U14 B 26 8 16 18 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KARDOS ÁDÁM 30, TAKÁCS ÁBEL 15, Horváth Áron 4, Samu Gergő 4, Csikós Milán 4, Hidvégi Donát 4, Szabó Gergely 3, Wéber István 2, Yang Zi Le 2, Sztojka Balázs, Felkai Dávid, Szombathelyi Zoltán

1. félidő

Nagyszerűen kezdtünk, az első ötös dominálta a mérkőzés elejét. Támadásban lendületesen játszottunk, jó 1-1-ezéseknek köszönhetően könnyedén jutottunk el ziccerig amiket be is dobtunk. Védekezésben sikerült labdákat szerezni, és gyorsindítással befejezni a kontrákat. Négy játékos is feliratkozott a pontszerzők közé, Kardos Ádi 14 pontjával pedig ismét vezérszerepet vállalt az első negyedben. A folytatás sajnos nem alakult ennyire jól, több játékosom is indiszponáltan játszott. A védekezésünk még hellyel-közzel működött, de támadásban nem találtuk az utat a gyűrűbe. A meccs ezen szakaszában ötlettelenül, és lassan játszottunk. Az utolsó percekre már felvettük a ritmust, és védül 6 pontot megőriztünk az előnyünkből a szünetre.

2. félidő

Elszántan kezdtünk, de minden jó megoldásra jutott egy rossz, és nem igazán akart nyílni az olló. Sok büntetőt hibáztunk, védekezésben pedig későn sikerült megállítani a labdás játékost. Támadásban szerencsére hoztuk magunkat, így kerek 10 pont volt az előny a záró játékrészre. Végre sikerült ismét lendületesen, és pontosan játszani, míg az ellenfél láthatóan elfáradt. Ezt kihasználva eldöntöttük a találkozót, így a végére már bátran cserélhettem, és mindenki kapott játéklehetőséget.

Összegzés

Könnyed sikernek indult, de ezután magunkra húztuk az ellenfelet, akik példásan küzdöttek. A védekezésünkön sokat kell még javítani, mert néha arcpirító kosarakat kaptunk. Jobban kell koncentrálnunk, mert erősebb csapatok ellen ezek a hibák a meccsbe kerülhetnek. Bár szenvedős volt, egyszer sem vezetett az ellenfél ami azt bizonyítja, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést.
A mérkőzés játékosai: Kardos Ádám és Takács Ábel

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00