Idegenben javítottunk

Helyszín: Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok

Játékvezetők: Gál János, Borgula György, Sörlei Attila

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2020-01-29 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Tiszaújvárosi Phoenix KK 20 19 16 23 78
Óbudai Kaszások KA (NB1) 27 19 19 28 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 26/9, Ondima 6, BENCSIK 22/9, Vígh 6, Bea 2

Cs: van der Meer 3/3, Koflanovics 8/3, VÁMOS 16/12, Hegedűs, Dénes, Jenei 4.

1. félidő 

Nagyon kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés. Agresszív játékstílusunknak köszönhetően már az első támadásban rásült ellenfelünkre a támadóidő. Több könnyű kosarat szereztük, ám a túloldalon, légiósuk nem tudott hibázni. Sok labdát szereztünk és ebből sokat pontokra is tudtunk váltani. Kizárásaink viszont rendre elmaradtak, így sokszor második szándékból vagy újra felállt támadásból pontokat szereztek a hazaiak is. Az első negyed végén két jó akció után, sikerült meglépni ellenfelünktől, 20-27-es állást mutatott ekkor az eredményjelző. Második negyedben próbált zárkózni a tiszaújvárosi együttes, ám higgadt és precíz támadójátékunk rendre pontokkal végződött. Több extra dobásunk is beakadt és Bencsik agresszív betöréseiből is rendre eredményes volt a csapat. Extrát játszó amerikaiuk próbálta tartani lépést csapatunkkal, ez viszont csak kiegyenlített második részt jelentett. Az első félidőt 39-46-os vezetéssel zárta csapatunk.

2. félidő 

Tizenöt perces pihenő után ott folytatódott a mérkőzés, ahol abbamaradt. 4-0-s hazai roham után Bencsik nyugtatta a kedélyeket két büntetőjével. Majd Ondima és Vámos is betalált, ekkor már 48-61-es vezetést tudhattunk magunkénak. Hazai triplát követően, 55-62-nél Rosemond lépett elő és nem hibázott a hárompontoson túlról, ezzel zárva a harmadik játékrészt. Az utolsó játékrészre nem maradt más, mint lezárni a mérkőzést. Ezt csapatunk jól tudta. A játék intenzitásából nem leadva, fegyelmezetten játszottunk. Volt még egy jó periódusa a hazai csapatnak, sikerült 10 pontos különbség alá kerülniük, ám van der Meer azonnal értékesített egy triplát, ezzel újra két számjegyű differenciált kialakítva. Ez után esélyt sem hagytunk a zárkózásra a Tiszaújvárosnak. Sikerült az összes fiatalunknak pályára kerülnie, magabiztos 78-93-as győzelemmel utazhattunk haza.

Összegzés 

Örülök, hogy egy ilyen pontgazdag, magabiztos sikert sikerült aratnunk idegenben. Tudtuk, hogy a Tiszaújváros nagyon jó sorozatban van. Hazai pályán sikerült megverniük a Pécs csapatát, akik toronymagasan vezetik a bajnokságot. Készültünk a mérkőzésre és sikerült pályára vinni azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Pár dologban javulnunk kell még, ezek ezen a mérkőzésen is okoztak kellemetlen perceket. Nagyon pozitív, hogy minden játékos pályára tudott kerülni és mindenki a maximumot nyújtotta ott. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos győzelem volt csapatunknak és egy nagy lépés a rájátszás felé. Nincs sok idő pihenni, ugyanis vasárnap a Szolnok csapatát fogadjuk hazai pályán. Hajrá Kaszások!

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak