Idei legjobb játékunkkal nyertünk

Helyszín: Budapest, Erzsébet u. 69, 1041

Játékvezetők: Tahin András, Tompa Gellért VB elnök: Scwhartz Má

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-23 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
RICSILLA 15 15 15 13 58
Női Serdülő 23 20 19 19 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Czirkos 18, Evellei 12, Nagy 11, ROMPOS 8, MAROSVÖLGYI 13/6, Csonka, Csocsán, MAHMOUD 2, BOBVOS 7, Henglár 2, KRONAVETTER 6, Csicsvári 2

1. félidő

Idén már harmadszor találkoztunk a Zala megyei lányokkal. Elsőre egy hosszabbításos sikert könyvelhettünk el, másodjára a harmadik negyed végén dőlt el a mérkőzés. Ellenfelünk még nélkülözte egyik húzó emberét, így a kulcs az volt, hogy másik ügyes lányukat, hogyan kapcsoljuk ki, aki a múltkori meccsen igen sok borsot tört az orrunk alá.
Jól kezdtük a mérkőzést, sok ötletes-kreatív támadás. Azonban védekezésben dühítő hibákkal büntettük saját magunkat, így csak 8 pontos előnyt alakítottunk ki. Második negyedben kicsit sokat ragadt le a labda, és pontatlanul támadtunk, ennek ellenére így is szereztünk 20 pontot. Kérdés volt, hogy a 7-es lányt, hogy tudjuk megfogni. 11 pontot szerzett, általában labdás elzárásból, vagy hand offból operált, de a múltkorinál sokkal jobban védtük.

2. félidő

13 pontos előny után indultunk neki a második félidőnek. Egészen elképesztő szépséggel játszottunk. Ellenfelünk nem túl agresszív, behúzódó védekezését tökéletesen bontottuk. Kívülről-belülről dobtunk kosarakat, jó betöréseink voltak, jó spacingünk volt. A negyed elején a védekezésünk nem volt tökéletes, de a különbség így is hamar felkúszott húsz pontra. Az egész mérkőzést jellemző bő rotációval játszottunk továbbra is, és minden féle felállásba eredményesen és szépen játszottunk. Gyorsindításaink és felállt támadásaink között szerintem egy jó arányt találtunk. Magabiztosan, kontrolláltan tudtunk nyerni így.

Összegzés

Összeségében eddigi legjobb mérkőzésünket játszottuk, ami az előre játékot illeti. Pontos gyorsindítások, jó 1-1-ekre épülő spacing, és jó befutások jellemezték támadásunk. Védekezésben a hozzáállással maximálisan meg lehetünk elégedve, azonban mind taktikailag és mind technikailag is kell előre kell lépnünk. Második meccsen Lili 8 szerzett labdája egészen kiemelkedő, valamint szépen mozgatta a csapatot is. Zsófi jó szervezés mellet 3/2 sikeres tripla kisérlettel jelentkezett. Zelma és Anna, akik a második meccsre kerültek keretbe, nagyon jó lendületet hoztak, öröm volt látni. Nóci 4 szerzett labdája és labdáson való védekezése is nagyon tetszett! Valamint Mandus mezőnymunkája is látványos volt! Nagy Viki 15/14-es egész hétvégés büntetőzése pedig megsüvegelendő!
A következő fordulóban mi pihenünk, így legközelebb januárban van országos mérkőzésünk, addig sok mindenben kell előre lépnünk, ebben fog segíteni a másik két bajnokság amiben addig több mérkőzést is játszunk!
Szép volt Lányok, Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!