Ismét szoros végjátékot nyertünk!

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Szőts Dávid, Konta Csanád

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-03 16:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kölökös Törpék 11 2 6 14 11 44
Dűlői Kaszások 9 16 5 8 8 46

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Demeter-Nyitrai 2, Eke -, Halász 3, Koncz -, KOVÁCS-B. 2, Körtvélyessy 6, KRAJCSOVICH 7, NÉMETH 16, STERBENZ 2, SZÉKELY 6, Vona 2, Wéber -,

1. félidő

A Kenguru Kupa 5. fordulójában már a 4.csoportban bizonyíthattunk. Első ellenfelünk a Kölökös Törpék csapata már feljebbi csoportokban is járt, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Azonban végre jól tudtuk elkezdeni a meccset, támadásban sok volt a pontatlanság, de sorra szereztük a labdákat és szedtük le a lepattanókat, tehát jól pörögtünk. Sajnos ellenfelünk két igencsak agresszív játékosával többször is borsot tört az orrunk alá, de tartottuk magunkat, végül két pontos hátránnyal zártuk a negyedet, amit meg is nyerhettünk volna, ha bedobáljuk az üres helyzeteket, de nem volt okunk panaszra, hiszen látható volt, hogy ez volt ellenfelünk erősebb ötöse, még mi azonos erősségű ötösökkel tudtunk felállni. Az első támadás nem minket igazolt, hiszen egyből kaptunk egy kosarat, onnantól viszont átvettük az irányítást és állva hagytuk ellenfelünket! Ezzel a félidőre 12 pontos előnyt sikerült felépítenünk.

2. félidő

Ezt a büntetőzésünkkel nem tudtuk tovább növelni, sőt egy ponttal közelebb is engedtük a „törpéket”. Nem csoda, hiszen 12-ből 5 találat ezen a szinten már nem egy acélos teljesítmény.
A harmadik negyedre ellenfelünk kicsit megkeverte a kártyákat, egyértelmű volt, hogy ebben a negyedben akarják ledolgozni a hátrányukat, az utolsó negyedben pedig majd egy emberrel megnyerni a mérkőzést. Nem mondhatjuk, hogy nem jött be nekik a változtatás, kevés volt az olyan akció amit szabályosan ki tudtunk volna védekezni, ha pedig ez történt, akkor a lepattanóra nem figyeltünk kellően, amit ők köszöntek szépen és abból dobálták a kosarakat. A negyed végére két játékosunk is kipontozódott, olykor kérdéses, de többnyire egyértelműen szabálytalan védekezésünk miatt. Szerencsére kitartott az első félidőben felépített előny, öt pontos előnnyel fordulhattunk az utolsó játékrészre. Itt, ahogyan arra fel is hívtam a figyelmet, egyetlen egy játékost kellett volna megfognunk, ahhoz hogy simán megnyerjük a mérkőzést. Sajnos ez nehezebb feladatnak tűnt mint gondoltuk, nem azért, mert egy zsenivel/ zsenikkel volt dolgunk, egyszerűen csak agresszívan támadták a gyűrűt és küzdöttek minden labdáért, ahogyan azt nekünk is kellett volna A kék mezesek 7-es játékosuk kosaraival meg is tudták fordítani a mérkőzést, azonban ekkor kicsit felébredtünk és azonnal visszavettük a vezetést, sőt 4 ponttal ismét mi mentünk. A kékek viszont nem adták fel, tovább csúsztak-másztak az egyenlítésért, ami egy perccel a vége előtt sikerült is nekik, ekkor azonban megmutattuk, hogy mi akarjuk jobban a győzelmet és két jó védekezéssel, valamint Ati és Donát fontos büntetőivel megnyertük a mérkőzést!

Összegzés

Gratulálok a csapatnak! Egy remek első félidő után megnehezítettük a magunk dolgát, de a végén ismét bebizonyítottuk, hogy van szívünk győzelemmel zárni a szoros mérkőzéseket! Nyilván a sok ki nem kényszerített hibában a feszültség és az izgalom is nagy szerepet játszott, ezeket még csak most tanuljuk meg kezelni, de remélem ezzel a mérkőzéssel ebben is nagyot léptünk előre és legközelebb már kevesebb eféle hibát fogunk elkövetni. Nagy öröm, hogy most sem tudok egy valakit egyértelműen kiemelni, hanem ismét mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez akár ponttal, lepattanóval vagy jó védekezéssel. Csak így tovább fiúk, lányok! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30